Ενεργειακή Κρίση: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την επάρκεια και τα μέτρα στήριξης

Μοιραστειτε το

Σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ενέργειας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Με φόντο τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας στο Μέγαρο Μαξίμου. Της σύσκεψης προέδρευσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα αλλά κι αυτή του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση εκφράζεται σιγουριά για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ενώ η παρουσία των υπουργών Οικονομικών έχει να κάνει με το «κλείδωμα» των μέτρων που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Βασικά μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα είναι η αύξηση της επιδότησης πετρελαίου, η επιδότηση φυσικού αερίου και η επιταγή ακρίβειας.

Επιπλέον, στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών. Συζητήθηκε επίσης η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παντελής Κάπρος.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...