Επίθεση σε βάρος της «φαύλης» Δεξιάς θα εξαπολύσει ο Τσίπρας

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται κατά την σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τον τρόπο που προσπαθεί να «εξαγοράσει» τους πάντες και τα πάντα, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα

Είτε πρόκειται για το 2007, είτε για το σήμερα, η Δεξιά δεν αλλάζει. Ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα «φαύλη», καθώς χρησιμοποιούσε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων της.

Αυτό αναμένεται να είναι, εν ολίγοις, το νόημα της τοποθέτησης που θα κάνει σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση επί των πορισμάτων που συντάχθηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για να ελέγξει την περίφημη «Λίστα Πέτσα», ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται, αντικειμενικά, για μία ευνοϊκή συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εν λόγω συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση ανάμεσα στον Πέτρο Δούκα και τον Σπύρο Λιβανό, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης από τη Νέα Δημοκρατία και την «καρατόμηση» του -πρώην, πλέον- υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι «φιλοφρονήσεις» που αντάλλαξαν οι δύο άντρες, σχετικά με το πως δόθηκαν οι αποζημιώσεις μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στη Πελοπόννησο και «γύρισε το παιχνίδι» -κατά δήλωση του Πέτρου Δούκα- υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, που λίγες εβδομάδες αργότερα κέρδισε ξανά τις εκλογές, δεν θα μπορούσαν να περάσουν ανεκμετάλλευτες από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται στην τοποθέτηση του στη Βουλή, να εξαπολύσει μία επίθεση σε βάρος της «φαύλης» Δεξιάς και για τον τρόπο που προσπαθεί να «εξαγοράσει» τους πάντες και τα πάντα, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα.

Τότε ήταν οι πληγέντες -και όλοι όσοι έσπευσαν να αρπάξουν την ευκαιρία κι ας μην είχαν υποστεί καμία ζημιά-, τώρα τα Μέσα Ενημέρωσης, μέσω της «Λίστας Πέτσας», αλλά και οι πολιτικοί «φίλοι» της κυβέρνησης, μέσω των απευθείας αναθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με πρόσχημα την πανδημία, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύει να πιάσει το «νήμα» από εκεί που το άφησαν στη συνάντηση τους τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να επεκταθεί στο σήμερα, επιχειρώντας να αναδείξει τη διαχρονική κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών, για το κομματικό όφελος της Δεξιάς.

Παράλληλα, αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη τακτική που χρεώνει στους πολιτικούς του αντιπάλους, συσχετίζοντας τη, τότε, με τη χρεωκοπία που ακολούθησε το 2009-2010 και «σφραγίστηκε» από το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με το σήμερα. Και κυρίως με την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, με πρόσχημα το να μην «εκτροχιαστούν» τα δημοσιονομικά της χώρας, την ώρα που φρόντισε να σπαταλήσει δισεκατομμύρια προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία τη στηρίζουν, ποικιλοτρόπως.

Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας. Αν, δηλαδή, θα κατηγορήσει για τα πάντα τη Νέα Δημοκρατία, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το «μάτι» στο Κίνημα Αλλαγής ή αν, παράλληλα, θα ρίξει και ορισμένα «βέλη» προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...