Επί ποδός το FBI για κινήσεις 4.000 ενόπλων οπαδών του Τραμπ

Μοιραστειτε το

Περίπου 4000 ένοπλοι οπαδοί του Τραμπ προετοιμάζονται να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο πριν από την ορκωμοσία για να μην μπορέσουν οι δημοκρατικοί να μπουν μέσα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του FΒΙ που παρουσιάστηκαν χθες βράδυ σε σύσκεψη στο Κογκρέσο.

Οι συγκεκριμένοι ακραίοι οπαδοί μάλιστα,σύμφωνα με την ΕΡΤ,  φέρονται να έχουν ήδη καταστρώσει πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο και να έχουν συμφωνήσει σε κανόνες εμπλοκής για το πότε θα ανοίγουν πυρ και πότε όχι. Χιλιάδες άλλοι θέλουν να κατακλύσουν την πόλη από το Σαββατοκύριακο και μετά και να καταλάβουν κυβερνητικά κτήρια και σημεία στρατηγικής σημασίας, σπέρνοντας το χάος.

«Γίνεται λόγος για πολιορκία του Καπιτωλίου από 4.000 ένοπλους “πατριώτες” για να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς από το να εισέλθουν», αναφέρει στο CNN ο Κόνορ Λαμ, Δημοκρατικός από την Πολιτεία της Πενσιλβάνια.

«Έχουν δημοσιεύσει κανόνες παρέμβασης, δηλαδή πότε μπορούν να πυροβολήσουν και πότε όχι. Πρόκειται λοιπόν για μια οργανωμένη ομάδα που έχει σχέδιο. Έχουν αφοσιωθεί στο να κάνουν όσα κάνουν γιατί, πιστεύω, ότι στο μυαλό τους θεωρούν ότι είναι “πατριώτες”», εξηγεί μεταξύ άλλων ο Λαμ.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις απειλές για την ζωή του Μπάιντεν, της Χάρις και της Πελόζι, έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των δυνάμεων ασφαλείας.Ο στρατός που θα βρίσκεται στην πόλη τις επόμενες ημέρες θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

Ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας (που μαζί με το Πεντάγωνο έχουν την ευθύνη του επιχειρησιακού συντονισμού) παραιτήθηκε, αφήνοντας ακέφαλο το πιο νευραλγικό υπουργείο στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα δηλαδή που που καταστρώνεται το μεγαλύτερο σχέδιο προστασίας της πόλης που έχει καταστρωθεί ποτέ. Η δήμαρχος κάλεσε όλους τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο από το Σαββατοκύριακο και μετά, ενώ κλειστές θα είναι για μια ακόμη φορά όλες οι επιχειρήσεις.

Τρώει μόνο οργανική τροφή

Γυμνόστηθος με τεράστια τατουάζ, βαμμένο πρόσωπο και κέρατα στο κεφάλι συμμετείχε στη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, όπου πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φαίνεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Γι αυτό ο Τζέικ Άντζελι αρνείται να φάει στη φυλακή, διότι η τροφή δεν είναι οργανική, όπως εξηγεί και η ανήσυχη μητέρα του.

Η Μάρθα Τσάνσλεϊ δήλωσε ότι: «Αρρωσταίνει βαριά αν δεν φάει οργανική τροφή, κυριολεκτικά θα αρρωστήσει σωματικά. Έχουμε δικαιώματα. Θα έπρεπε να έχουμε δικαίωμα να μπούμε σε αυτό το κτίριο (Καπιτώλιο).»

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο αποκαλούμενος σαμάνος των συνομωσιολόγων του Κιουάνον έδωσε εντολή να γίνει δεκτό το αίτημά του για ειδικό διαιτολόγιο επικαλούμενο θρησκευτικούς λόγους.

Στα χέρια του FBI βρίσκεται πλέον και άλλος ένας από τους εισβολείς. Είναι ο Άαρον Μοστόφσκι, γιος δικαστή της Νέας Υόρκης. Μπήκε στο Καπιτώλιο φορώντας κομμάτια από γούνες, απαθανατίστηκε να κρατάει μια ασπίδα αστυνομικού και έδινε συνέντευξη την ώρα των επεισοδίων. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτές τις εκλογές μας τις έκλεψαν, μας εξαπάτησαν. Δεν πιστεύω ότι 75 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν τον Τραμπ. Πιστεύω ότι ήταν 85 εκατομμύρια!»

Ελεύθερος με εγγύηση 25 χιλιάδων δολαρίων αφέθηκε ο Άνταμ Τζόνσον στη Φλόριντα. Πατέρας πέντε παιδιών στα 36 του πόζαρε περιχαρής με το αναλόγιο της Προέδρου της Βουλής ανά χείρας. O συνήγορός του Ντέιβιντ Μπίγκνεϊ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κακή φήμη για τον πελάτη μου, απλά και μόνο γιατί λήφθηκε μια φωτογραφία που απεικονίζει μια στιγμή. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για κλοπή κυβερνητικής ιδιοκτησίας».

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...