Επιχείρηση εκμετάλλευσης της υπόθεσης Κουφοντίνα από τη Ν.Δ.

Μοιραστειτε το

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μια προσπάθεια να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία πολιτικοποιεί το θέμα της μεταφοράς του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, ταυτίζοντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη τρομοκρατικών πράξεων. 

Η σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ. ήρθε κατόπιν κοινής δήλωσης 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράμμισαν πως «η δημοκρατία δεν εκδικείται», τονίζοντας πως η κυβέρνηση «λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο “διορθώνει” τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. “Δικάζει” εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία….».

Επισημαίνει επίσης ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος με βάση το ΦΕΚ, έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκoύ, προσθέτοντας πως «όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική “οφθαλμός αντί οφθαλμού”, δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου».

«Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει το νόμο για κάθε κρατούμενο ανεξαρτήτως αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση. Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται….», τόνισαν επίσης οι «15», δηλαδή οι παρακάτω:

  • Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος-μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκη
  • Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός-Διευθυντής Σχολείου Φυλακών Αυλώνα
  • Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος- μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ,
  • Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός-μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
  • Παύλος Κλαυδιανός, πολιτικός κρατούμενος επί χούντας-μέλος ΣΦΕΑ
  • Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος-μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
  • Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων
  • Νίκος Μανιός γιατρός-πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
  • Γρηγόρης Μαρκέτος, γιατρός-μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα
  • Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κατάδικος επί χούντας-μέλος ΣΦΕΑ
  • Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός -μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – μέλος ΣΦΕΑ
  • Μανώλης Σαρρής, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκος Τσιγώνιας, μέλος τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ
  • Βίκυ Τσεφαλά, δικηγόρος- μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την παραπάνω κοινή δήλωση, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

Απαντώντας στη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η τρομοκρατία «είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία», ωστόσο πρόσθετε με νόημα πως «σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους». 

Σημειώνεται ότι και το Κίνημα Αλλαγής συντάχθηκε με τη λογική της Ν.Δ., με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, να αναφέρει τα εξής: «Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως προστατεύονται από το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τους νόμους. Έχουμε δε, επανειλημμένα καταδικάσει καταχρηστικές πρακτικές και πολιτικές ενάντια στα δικαιώματα των φυλακισμένων. Όμως δεν είναι όλα τα εγκλήματα ίδια. Πολύ περισσότερο αυτά που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας. Μας προξενεί λοιπόν εντύπωση η επιλεκτική αναφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς να καταδικάζουν κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές, δολοφονικές του ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα ο απεργός πείνας δοκιμάζεται με πρωτοφανή τρόπο από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δομοκού στο νοσοκομείο Λαμίας και αντιστρόφως. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...