Εσείς γυμνάζεστε και μια… φορετή συσκευή κάνει διάγνωση νόσων στον ιδρώτα σας | in.gr

Μοιραστειτε το

Μήπως πάσχετε από διαβήτη, καρδιοπάθεια, νεφροπάθεια ή ουρική αρθρίτιδα και δεν το γνωρίζετε; Ενα φορετό μόνιτορ μπορεί να το διαγνώσει στον ιδρώτα σας ενώ γυμνάζεστε, μετρώντας τα επίπεδα σημαντικών βιοδεικτών. Το νέο μόνιτορ που… φοριέται στο μπράτσο αποτελεί προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και αναμένεται στο μέλλον να προσφέρει έναν απλό, μη επεμβατικό τρόπο διάγνωσης κοινών νόσων. Αυτό αναφέρουν οι δημιουργοί του από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (WSU)  με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «ACS Sensors».
Μέτρηση γλυκόζης, γαλακτικού και ουρικού οξέος
Συγκεκριμένα οι ερευνητές κατάφεραν, όπως σημειώνουν στη δημοσίευσή τους, να καταγράψουν με ακρίβεια τα επίπεδα γλυκόζης, γαλακτικού οξέος και ουρικού οξέος καθώς και την ποσότητα του ιδρώτα που εκκρίνεται κατά τη σωματική άσκηση.
Με «όπλο» έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή
«Ο διαβήτης αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε η Τσούτσου Τσεν, υποψήφια διδάκτορας στο WSU και πρώτη συγγραφέας της νέας μελέτης και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πεδίο της υγείας και της ιατρικής φροντίδας και έτσι θελήσαμε να ανακαλύψουμε αν μπορούμε να συνδυάσουμε τη 3D εκτύπωση με μεθόδους ανίχνευσης νόσων σε μία συσκευή σαν αυτή που αναπτύξαμε».
Απλή διαδικασία κατασκευής  
Για τη δημιουργία του πρωτοτύ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...