Ευρωεκλογές: Οι προσωπικές φιλοδοξίες των πολιτικών αρχηγών

Μοιραστειτε το

Οι ευρωεκλογές είναι πριν απ’ όλα κάλπες και εκτός από το ποιο κόμμα μπορεί να μας εκπροσωπήσει καλύτερα στην Ευρώπη, είναι και μια ευκαιρία ισχυροποίησης των πολιτικών αρχηγών

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε διάταξη μάχης προσπαθώντας να επιτύχουν τη μέγιστη συσπείρωση για τα κόμματά τους αλλά και την ενίσχυση των προσωπικών τους προφίλ.

Σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, προσπαθούν να τονώσουν το ηθικό των υπουργών και ακόμα περισσότερο των βουλευτών με παράλληλη «χαρτογράφηση» προβλημάτων και ποιοτική ανάλυση κυλιόμενων μετρήσεων.

Ο Μητσοτάκης και η αριθμητική των εκλογών

Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αριθμητική της επόμενης μέρας. Μια αριθμητική που έχει σχέση με τον πήχη της 9ης Ιουνίου στο 33% που πήρε η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά και με το ποσοστό που θα μαζέψουν συνολικά οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης οι οποίες βλέπουν τις εκλογές ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις επικείμενες ευρωεκλογές. Παραμένει ισχυρό και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το δυνατό χαρτί της ΝΔ είναι η αξιοπιστία και η θεσμικότητα του Μητσοτάκη και αυτό θα παίξει ρόλο στον προεκλογικό αγώνα, αφού η σύγκρισή του με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς είναι – κατά κοινή ομολογία – συντριπτικά υπέρ του.

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιπολίτευση εν πλω

Παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βρίσκεται στην Αθήνα, αυτό δεν σημαίνει πως η επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να είναι ο πυρήνας που βγαίνει μπροστά προωθώντας κυρίως τις δικές του θέσεις και δευτερευόντως τις θέσεις του κόμματός του, επενδύοντας στο οξυμμένο κλίμα με τη ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο και με βίντεο μέσα από το σκάφος με το οποίο συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου, ο Κασσελάκης φτιάχνει κυρίως το δικό του προσωπικό προφίλ προκειμένου να ισχυροποιηθεί όχι τόσο στην κοινωνία, αλλά στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο κ. Κασσελάκης αναζητά ένα ποσοστό γύρω στο 17% όχι προφανώς διότι αισθάνεται ότι μπορεί να σταθεί στα ίσια απέναντι στον Μητσοτάκη, αλλά για να μπορέσει να παρουσιάσει μια σχετική νίκη στην Κουμουνδούρου και να μπορέσει να δείξει ποιο είναι το «αφεντικό» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δράμα του Ανδρουλάκη

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους, αφού μέσα σε λίγους μήνες έχασε τη 2η θέση από τον Κασσελάκη και τώρα τρέχει ασθμαίνοντας. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να χτίσει ένα «πρωθυπουργίσιμο» προφίλ και ήδη αναζητά μια καλή δικαιολογία για το εσωτερικό του κόμματός του προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα στις ευρωκάλπες την οποία αναμένεται να χρεωθεί προσωπικά.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...