Ευρωεκλογές 2024: Αυτός είναι ο Φειδίας Παναγιώτου, ο youtuber που μπαίνει στην Ευρωβουλή

Μοιραστειτε το

Από το TikTok στις Βρυξέλλες – Ο Φειδίας Παναγιώτου οργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας μετά την εκλογή του

Ένα από τα πρόσωπα που αναμφισβήτητα ξεχώρισαν από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Κύπρο είναι ο Φειδίας Παναγιώτου, ο 24χρονος δημοφιλής YouTuber, ο οποίος μετά την εκλογή του έστησε ένα μεγάλο πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Φειδίας Παναγιώτου έχει πει ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ, ότι δεν έχει καν εκλογικό βιβλιάριο και πως δεν έχει ιδέα από πολιτική και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αλλά με κάποιον τρόπο έπεισε τους Κύπριους όχι μόνο να τον ψηφίσουν και να τον βάλουν στην Ευρωβουλή, αλλά και να τον αναδείξουν τρίτη δύναμη σε ολόκληρη την Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Φειδίας Παναγιώτου δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 20% όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του τον περασμένο Ιανουάριο φορώντας σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες. Είναι γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της παρουσίας του στο Youtube και το TikTok. Από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει ασπροπρόσωπους τους συμπολίτες του. Ο ίδιος σάρωσε στη χθεσινή εκλογική μάχη και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες.

Φειδίας Παναγιώτου: Από το TikTok στις Βρυξέλλες

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ψήφισε στη ζωή του. Ψήφισε τον εαυτό του και όπως φαίνεται και χιλιάδες άλλοι Κύπριοι που τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για να τους εκπροσωπήσει.

Στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πια ευρωβουλευτής, ο tiktoker είπε πως «πετύχαμε ένα θαύμα» διαβάζοντας την δήλωσή του μέσα από το χαρτί. Έχει περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube και κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με όσα έχει δοκιμάσει όπως για παράδειγμα την φορά που θάφτηκε για 10 ημέρες κάτω από τη γη, μέσα σε ένα φέρετρο μαζί με ένα φίδι.

Πέρσι ταξίδεψε σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά. Και τον Γενάρη του 2023, κοιμόταν σε sleeping bag για τρεις μήνες έξω από την εταιρία του Έλον Μασκ μέχρι να τον γνωρίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό πως ο νεαρός ινφλουένσερ εντελώς μόνος του, χωρίς προεκλογική εκστρατεία, πλησίασε τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου.

«Το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανάκι που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα», σχολίασε Φειδίας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν διατύπωσε καμία θέση σε κανένα πολιτικό θέμα, δηλώνοντας πως όταν και αν εκλεγεί θα τα μάθει όλα. Στο πλευρό του πάντα είναι ο ιερέας πατέρας του ο οποίος έκανε δηλώσεις λίγο μετά την εκλογή του γιου του.

«Φαινόμενο Φειδίας»

Τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για το «φαινόμενο Φειδίας». Η αναπάντεχη νίκη του προκάλεσε κλυδωνισμούς στο πολιτικό σύστημα, το οποίο αντιμετώπισε αμήχανα το αποτέλεσμα και την εκλογή ενός νεαρού youtuber.

Ο Φειδίας Παναγιώτου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε: «Θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος στο αξίωμα που μου έδωσε ο λαός. Θα πάω κανονικά στο Ευρωκοινοβούλιο και θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος στο αξίωμα που μου έδωσε ο λαός. Ο κόσμος κατάλαβε ότι έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα. Στην Κύπρο είδαμε ότι το να είσαι αληθινός παίζει ρόλο στην ψηφοφορία του λαού».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, σκοπός του είναι να δημιουργήσει δικό του κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην προσαρτηθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό κόμμα – «ομπρέλα», προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...