Ευχαριστίες καθ’ υπόδειξη του προέδρου του Αρτσαχ στον Πούτιν, με φόντο εγκλήματα και διαμελισμό – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μετά τον αντιρωσικό καταιγισμό από την αρμενική και διεθνική κοινότητα για την εγκληματική σύμπλευση Μόσχας- Άγκυρας που οδήγησε στην εισβολή, με εγκλήματα και θηριωδίες  και στον διαμελισμό του Αρτσαχ , επιστρατεύτηκε ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να χρυσώσει το χάπι στο Κρεμλίνο.

Με ανάρτηση του  ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, προφανώς ευρισκόμενος πλέον σε πλήρη αδυναμία λόγω της κατάστασης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την παροχή βοήθειας και τον τερματισμό της εξάμηνης σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Χάρη στις προσπάθειες και τις ενέργειες που ανέλαβε η κορυφαία ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ήταν δυνατόν να σταματήσει η αιματοχυσία στη ζώνη σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ. Εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και εκφράζουμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη μεσολάβηση και τις προσπάθειες σχετικά με τη σταθεροποίηση της κατάστασης και για τη βοήθεια στον τερματισμό του πολέμου, την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».

Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον εγωισμό του Πούτιν και προφανώς κάτω από πίεση νιώθοντας το Ρωσο-τουρκικό κλοιό γύρω του, επιχειρεί στρογγυλοποίηση για να δείξει μια εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει ο αρμενικός πληθυσμός. Στην ανάρτηση του  αναφέρει πως  η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης είναι πλήρης και η αποστολή έχει τώρα αναλάβει εργασίες επί τόπου, σαν να πρόκειται για μια φυσική καταστροφή και  κάποια καλή δύναμη απλώνει χέρι βοηθείας και αποκαθιστά τις ζημιές. Προφανώς είναι υποχρεωμένοι όσοι απέμειναν στο διαμελισμένο Αρτσαχ να συνεργαστούν για να επιβιώσουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ούτε να σκεπάσει τα εγκλήματα πολέμου και αυτούς που τα προκάλεσαν άμεσα ή έμμεσα.  

«Έχει ήδη καθιερωθεί μια αποτελεσματική συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό του ρωσικού σώματος ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Ρουστάμ Μουράτοφ. Η εκπλήρωση των κύριων καθηκόντων της διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας των πολιτών μας απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό και ανθεκτικότητα από το προσωπικό του ειρηνευτικού σώματος, μερικές φορές σχετίζεται με κίνδυνο για τη ζωή» δήλωσε ο Χαρουτιουνιάν.

Ο ηγέτης της δημοκρατίας είπε επίσης ότι ο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ρωσίας για σταθεροποίηση της κατάστασης και ευχαρίστησε τη Μόσχα για την ανθρωπιστική της βοήθεια, διαγράφοντας προφανώς την ουδέτερη στάση της επί μήνες που άνοιξε τις ορέξεις στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. διαγράφοντας την συνεργασία Πούτιν-Ερντογάν και τις χιλιάδες μισθοφόρους που προέβησαν σε εγκλήματα πολέμου.

«Δημιουργείται ένα Διυπηρεσιακό Κέντρο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης με στόχο την επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων και την αποκατάσταση μη στρατιωτικών υποδομών. Με εντολή του υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν δημιουργηθεί πέντε επιπλέον κέντρα ως μέρος του Διυπηρεσιακού Κέντρου Ανθρωπιστικής Αντίδρασης για την επίλυση του συνόλου των ανθρωπιστικών καθηκόντων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» πρόσθεσε ο Χαρουτιουνιάν.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τις «προσωπικές του ενεργές προσπάθειες» όσον αφορά την προστασία θρησκευτικών τόπων και αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Θα θυμήθηκε προφανώς τον αγώνα του Ρώσου προέδρου να μην βεβηλωθεί η Αγιά Σοφιά, από τον παρανοϊκό Ερντογάν.

Πηγή πληροφοριών sputniknews,gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα