ΗΠΑ: Έκκληση στον Τραμπ να μοιραστεί τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με τον Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Οι ιατρικές αρχές των ΗΠΑ κάλεσαν χθες Τρίτη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μοιραστεί τα κρίσιμα δεδομένα για τον κορωνοϊό με την ομάδα του επερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ούτως ώστε να αποφευχθούν περιττές, θανατηφόρες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που απειλεί να κατακλύσει τα νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο.

Η ασυνήθιστη επίπληξη, ήρθε με τη μορφή ανοιχτής επιστολής από τρεις κορυφαίους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, απουσία συντονισμένης εθνικής στρατηγικής.

«Τα δεδομένα και οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την προμήθεια θεραπευτικών, προμηθειών τεστ, προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό, αναπνευστήρων, τη χωρητικότητα των νοσοκομειακών κρεβατιών και της διαθεσιμότητας του εργατικού δυναμικού, έτσι ώστε να προγραμματιστεί περαιτέρω ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, πρέπει να κοινοποιηθούν για να σώσουν αμέτρητες ζωές», αναφέρεται στην επιστολή , υπογεγραμμένη από τους επικεφαλής της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, της Αμερικανικής Ένωσης Νοσηλευτών και της Αμερικανικής Ένωσης Νοσοκομείων.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε μία ημέρα αφότου ο Μπάιντεν, ο νικητής στις ταραχώδεις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προειδοποίησε ότι «περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν» εάν ο νυν πρόεδρος συνεχίσει να εμποδίζει την ομαλή διαδοχή της επόμενης κυβέρνησης τον Ιανουάριο.

Ο δρ. Βίβεκ Μέρθι, εκ των προέδρων της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό του Μπάιντεν, δήλωσε χθες Τρίτη ότι αυτός και άλλοι ιατρικοί σύμβουλοι δεν είναι σε θέση να συζητήσουν για την πανδημία με τους σημερινούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, ένα εμπόδιο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την απάντηση των ΗΠΑ στον ιό.

Το αυξανόμενο ποσοστό των νέων κρουσμάτων, έπληξε ακόμη και τις αγροτικές περιοχές που είχαν αποφύγει τα χειρότερα από την πανδημία το καλοκαίρι. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε τουλάχιστον 17 πολιτείες που εκπροσωπούν και τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος της Αμερικής, έχουν εκδώσει νέες σαφείς εντολές για τη δημόσια υγεία αυτόν τον μήνα. Αυτές κυμαίνονται από αυστηρότερα μέτρα για τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις έως τις νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός της κυβέρνησης για τις μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε ότι η χώρα θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από μια «ομοιόμορφη προσέγγιση» για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Χρειαζόμαστε ορισμένα θεμελιώδη μέτρα για τη δημόσια υγεία που πρέπει να τα τηρούν όλοι, όχι διχογνωμία, όπου μία πολιτεία λέει ένα πράγμα και μία άλλη κάτι άλλο» δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στους «New York Times».

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι η μεγαλύτερη κοινωνική συνάθροιση και οι εσωτερικές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο καιρό, θα επιταχύνει το κύμα του κορωνοϊού που έχει στείλει τα κρούσματα και τη νοσηλεία σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: Reuters

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...