ΗΠΑ: το Υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει τη Visa, για μονοπώληση των αγορών χρεωστικών καρτών

Μοιραστειτε το

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή κατά της Visa, υποστηρίζοντας ότι το μεγαθήριο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών χρησιμοποιεί το μέγεθος και την κυριαρχία του για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό στην αγορά των χρεωστικών καρτών, κοστίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Η καταγγελία που υποβλήθηκε την Τρίτη αναφέρει ότι η Visa τιμωρεί τους εμπόρους και τις τράπεζες που δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία επεξεργασίας πληρωμών της Visa για τη διεκπεραίωση χρεωστικών συναλλαγών, παρόλο που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
Η Visa κερδίζει μια πρόσθετη χρέωση από κάθε συναλλαγή που υποβάλλεται σε επεξεργασία στο δίκτυό της.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το 60% των χρεωστικών συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτελούνται στο χρεωστικό δίκτυο της Visa, επιτρέποντάς της να χρεώνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη κάθε χρόνο για την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών.
«Υποστηρίζουμε ότι η Visa έχει συγκεντρώσει παράνομα τη δύναμη να εξάγει τέλη που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που θα μπορούσε να χρεώσει σε μια ανταγωνιστική αγορά», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick B. Garland σε δήλωση. «Οι έμποροι και οι τράπεζες μεταφέρουν αυτά τα κόστη στους καταναλωτές, είτε αυξάνοντ …
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μία διαφορετική κατηγορία βραβείων Νόμπελ

Η 30η τελετή απονομής των βραβείων Ig Νόμπελ για...

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Υβριδικό τσέπης

Το Fiat 500 αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο της ιταλικής...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...