Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: «Ψευδή στοιχεία, χυδαία προπαγάνδα»

Μοιραστειτε το

Δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις η Ελλάδα – Τι απαντά στη χυδαία προπαγάνδα του Ταγίπ Ερντογάν μέσα στον ΟΗΕ.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, λίγο μετά το παραλήρημα Ερντογάν.

«Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες», τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

«Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών, στη δυναμική απάντηση στη χυδαία προπαγάνδα του Ταγίπ Ερντογάν.

επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της».

Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...