Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με μικρά ψάρια όπως η ρέγγα, η σαρδέλα και ο γαύρος, θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές ετησίως και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία συνδέουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στον άνθρωπο, καθώς και με σημαντική βλάβη στο περιβάλλον. Αντίθετα, τα μικρά ψάρια είναι εξαιρετικά θρεπτικά, φιλικά προς το περιβάλλον και αφθονούν στους ωκεανούς του κόσμου.
Ενώ οι έρευνες έχουν αποδείξει τα οφέλη των μικρών πελαγικών ψαριών, μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές σε ποιο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή