Η «εκδίκηση» του ΣΥΡΙΖΑ – Πως η Κουμουνδούρου αντιστρέφει τους ρόλους με τη Νέα Δημοκρατία

Μοιραστειτε το

Λένε πως η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Αυτό φαίνεται να ισχύει στο ακέραιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές οι χρησιμοποιεί στην αντιπολιτευτική του τακτική ορισμένα από τα «όπλα» που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον του η Νέα Δημοκρατία, όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Πειραιώς υποστήριζε ότι στη χώρα ζει και βασιλεύει η «ανομία». Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε κατά κύριο λόγο «εστίες κατάλυσης του νόμου» τα όσα γινόντουσαν κατά περιόδους στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις, ενώ δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που τσουβάλιαζε ως «ανομία» και τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Όταν, μάλιστα, ήρθε στην εξουσία ενίσχυσε με χιλιάδες προσλήψεις την ΕΛΑΣ, θέλοντας να εμπεδώσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, που κατά τη γνώμη της είχε χαθεί την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στην εξουσία.

Σύμφωνα όμως με τα στελέχη της Κουμουνδούρου, αυτό που στη πραγματικότητα έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να ενισχύσει την καταστολή, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σκληρό έγκλημα. «Δυστυχώς, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνουν ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα να περιορίσουν τη βαριά εγκληματικότητα. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στυγνοί εγκληματίες δρουν, ανενόχλητοι, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο στην ελληνική κοινωνία. Η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του “Νόμου και της Τάξης”», ανέφεραν χθες με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζη και ο αναπληρωτής του Διονύσης Καλαματιανός, με αφορμή το φριχτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο τομέας της ασφάλειας που ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη δική του ρεβάνς για τα όσα άκουσε από τη πλευρά της ΝΔ τη περίοδο 2015-2019. Η «γαλάζια» παράταξη είχε ως αιχμή της αντιπολιτευτικής της ρητορικής την οικονομική «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης, στηρίζοντας ανοιχτά το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας». Πλέον, η Κουμουνδούρου είναι εκείνη που προσπαθεί να στήσει μία νέα κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επιστήμονες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της οικονομίας έχει στο επίκεντρο αυτές της επιχειρήσεις, ούτε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της χρηματοδότησης τους στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και μία σειρά από άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ που πολεμήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι για παράδειγμα η δημόσια παραδοχή του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ότι έκανε λάθος το κόμμα του που είχε ταχθεί κατά των επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.

Και αν τα παραπάνω θέματα είναι αρκετά σημαντικά, στη Κουμουνδούρου περιμένουν πως και πως να γευτούν την «εκδίκηση» τους γύρω από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η ΝΔ είχε καταγγείλει ως «προδοτική». Σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, που συνοδεύουν τις Πρέσπες.

Τότε, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κληθούν να τα υπερψηφίσουν, βάζοντας επί της ουσίας και τη δική τους υπογραφή στις Πρέσπες. Μάλιστα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προτείνουν στον αρχηγό τους να αποχωρήσει από τη διαδικασία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε τα μνημόνια να ψηφιστούν αποκλειστικά και μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να τους εκθέσει πλήρως στον ελληνικό λαό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...