Η επιλογή Μητσοτάκη που θορύβησε τον Τσίπρα – Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη πορεία της κυβέρνησης

Μοιραστειτε το

Όσο περισσότερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χάνει τον έλεγχο, τόσο θα καταφεύγει στις συνταγές της «σκληρής» δεξιάς, δηλαδή στη καταστολή και στη πόλωση, λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Στο συμπέρασμα πως όσο η κυβέρνηση θα χάνει τον έλεγχο, τόσο θα επενδύει στη πόλωση και θα στρίβει το «τιμόνι» προς στα δεξιά με σκοπό να συσπειρώσει τα πιο συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας έχουν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως η υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη έχει ακριβώς αυτό το σκοπό.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε αρκετό χρόνο από αυτόν που είχε στη διάθεση του, προκειμένου να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν την ημέρα του ανασχηματισμού. Με εξαίρεση τις αναφορές του στην υπόθεση Αποστολάκη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να ασκήσει κριτική στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εξαίρεση μία. Τον βουλευτή της Ά Αθηνών Θάνο Πλεύρη, που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας.

«Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη», είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ειδική αναφορά στο πρόσωπο του νέου υπουργού Υγείας, έχει δύο σκέλη. Ένα πολιτικό και ένα αμιγώς υγειονομικό.

Ως προς το πολιτικό σκέλος, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι είναι προπομπός της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας αυτό που υποστήριξε και ο ίδιος ο αρχηγός τους, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε βέρτιγκο. Αυτό κατά την άποψη τους σημαίνει πως έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Και όσο περισσότερο θα χάνει τον έλεγχο, τόσο θα καταφεύγει στις συνταγές της «σκληρής» δεξιάς, δηλαδή στη καταστολή και στη πόλωση.

Αυτό δηλώνουν ότι εξυπηρετεί και η υπουργοποίηση του Θανάση Πλεύρη. Στο να στείλει μήνυμα στους υπέρσυντηρητικους ψηφοφόρους ότι η μεγάλη αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας τους χωράει όλους και ότι δεν χρειάζεται να κοιτάνε προς άλλους δεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς. Έτσι εξηγούν τη συνύπαρξη των τριών πρώην «σωματοφυλάκων» του Γιώργου Καρατζαφέρη από την εποχή του ΛΑΟΣ, στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που οι «καραμανλικοί» μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

«Επιλέξατε στην πιο κρίσιμη θέση στην πανδημία επιλέξατε όχι μόνο έναν ακροδεξιό που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, αλλά κάποιον που το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο υγειονομικό σκέλος.

Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως η επιλογή Πλεύρη σηματοδοτεί ότι ο νέος υπουργός θα εφαρμόσει τη σκληρή κατευθυντήρια γραμμή που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό, για αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, εν μέσω πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου – «Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων»

Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...