Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Δυτική Αττική

Μοιραστειτε το

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν στην Δυτική Αττική. Πλημμυρικά φαινόμενα και συμφόρηση σε αρκετές περιοχές παρατηρήθηκαν εξαιτίας των καταιγίδων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξαν πολλές περιοχές της Αττικής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική. Σε Κερατσίνι, Μενίδι και Ασπρόπυργο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με την Πυροσβεστική να σπεύδει μετά από κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ενδεικτικές της σφοδρότητας της κακοκαιρίας είναι οι εικόνες από το Μενίδι και το Κερατσίνι όπου η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με το MEGA οδηγός στον Ασπρόπυργο εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου στα ηπειρωτικά, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Ασπροβάλτα έχει καταγράψει έως τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 131 mm βροχής.  

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής (έως τις 19:00 της Δευτέρας 04/01), παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.   

Βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών. Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κλήθηκαν οι δημότες να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση Πατρικίου-Θερμών-Φλαμπούρου μέχρι και το Λιοντάρι της Αμφίπολης.

Το καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα, αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια.

 Προβλήματα και στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα, όπου παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...