Θα πατήσει το κουμπί ο Μητσοτάκης; Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό και το timing

Μοιραστειτε το

Ανασχηματισμός αναμένεται μέσα στην εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 

«Δεν φτάσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει», ανέφερε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα σενάρια που θέλουν να γίνεται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα ανασχηματισμός.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές είναι το 33% σε αντίθεση με το 28,3% που έλαβε… Και το μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ένα: «Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, γίνονται και αλλαγές προσώπων».

Αυτές τις αλλαγές προσώπων εξετάζει ο Έλληνας πρωθυπουργός με το επιτελείο του μετά και την εκλογή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Δημήτρη Τσιόδρα, στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό του καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου θα εξετάσει τις αλλαγές στα πρόσωπα με τον ανασχηματισμό πιθανότατα να ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα.

«Από αύριο έτσι κι αλλιώς έχει πολλή δουλειά», δήλωσε χθες το βράδυ στους πολιτικούς συντάκτες αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η ξεκούραση μπορεί να περιμένει».

«Πρέπει να υπάρχουν λιγότερες αστοχίες»

Είχαν περάσει λίγα λεπτά από τη δήλωση του Πρωθυπουργού πως έχει λάβει το μήνυμα και πως οι ευρωεκλογές γίνονται πλέον η αφετηρία μιας νέας διαδρομής, αλλά και πως θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση ώστε να λυθούν τα προβλήματα.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως πρέπει να υπάρχουν λιγότερες αδυναμίες, και μικρότερες αστοχίες επιβεβαίωσε για πολλούς τις σκέψεις του για ανασχηματισμό ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2023.

Αυτό που θα κάνει σε πρώτη φάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ανάλυση των μηνυμάτων της κάλπης. Δηλαδή, είναι η ακρίβεια; Είναι τα προβλήματα στη Θεσσαλία; Κάποιοι υποστηρίζουν ή καλύτερα ψιθυρίζουν ότι χρειάζεται ενίσχυση στο επικοινωνιακό κομμάτι και συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αξιολογήσει το έργο όλων των στελεχών της κυβέρνησης, ειδικά τους υπουργούς με τα βαριά χαρτοφυλάκια που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και εκείνους που είχαν χαρακτηριστικά υπερόπτη ή εκείνους που δεν απέδωσαν μέχρι τώρα.

Τα μηνύματα στο Μαξίμου και η αποχή

Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες θέλουν η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει και γι’ αυτό την ανέδειξαν στην πρώτη θέση με ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και τρίτου κόμματος.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Καθώς υπήρξαν αρκετοί ψηφοφόροι που διαμαρτυρήθηκαν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, με κυριότερο, το ζήτημα της ακρίβειας.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών. Να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους», τόνιζαν το βράδυ της Κυριακής κυβερνητικές πηγές.

Και αυτό που προκαλεί επίσης πονοκέφαλο και μεγάλη ανησυχία είναι το μεγάλο ποσοστό αποχής, αφού μόλις 4 στους 10 πολίτες πήγαν να ψηφίσουν. Το μήνυμα που έλαβε η Κυβέρνηση και το είπε καθαρά ο Πρωθυπουργός είναι ότι «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

Στόχος πάντως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να συνεχιστεί η δουλειά και γι’ αυτό και ετοιμάζει ανασχηματισμό.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...