Ιρλανδία: Επιβραδύνεται η εμβολιαστική εκστρατεία λόγω των καθυστερήσεων στα εμβόλια

Μοιραστειτε το

Η Ιρλανδία ενδέχεται να χρειαστεί να επιβραδύνει τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τους των ηλικιωμένων, λόγω των μειωμένων παραδόσεων του εμβολίου της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Η βρετανική εταιρεία έχει πει στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα προβλήματα παραγωγής θα μειώσουν τις παραδόσεις του εμβολίου COVID-19 στο μπλοκ κατά 60% έως 31 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η AstraZeneca επρόκειτο να είναι ο καταλύτης για να επιτραπεί η μετάβαση από το χαμηλό επίπεδο στον μαζικό εμβολιασμό», δήλωσε ο Μάρτιν στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTE σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις παράδοσης «μας έβαλαν σε ένα πρόβλημα».

Η Ιρλανδία έχει επικεντρώσει την εκστρατεία της για τον εμβολιασμό στους τροφίμους των γηροκομείων και στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υγείας, αλλά ο Μάρτιν είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να στοχεύει να επιτύχει μαζικούς εμβολιασμούς μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους.

Οι θάνατοι στη χώρα λόγω της COVID-19 βρίσκονται επί του παρόντος στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας, με 44 ημερησίως κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος υγείας την Πέμπτη.

Το ποσοστό μόλυνσης, ωστόσο, μειώθηκε απότομα από την κορύφωσή του που καταγράφηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Από την Πέμπτη, υπήρχαν κατά μέσο όρο 2.430 νέες περιπτώσεις κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες, από έναν μέσο όρο πέντε ημερών των 4.473 που αναφέρθηκαν πριν από μια εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μάρτιν είπε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να εξετάσει τη μείωση των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία και την οικονομική δραστηριότητα.

Είπε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα σήμαινε «κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων ταυτόχρονα», με την κυβέρνηση να κλίνει προς μια σταδιακή επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας που θα μπορούσε να κρατήσει ορισμένα σχολεία κλειστά μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

«Δεν θα έχουν επιστρέψει όλοι οι μαθητές μέχρι τότε», είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...