Ιωάννινα: Πήραν 50 λίρες και 1.950 ευρώ από ηλικιωμένη για δήθεν νοσηλεία της κόρης της!

Μοιραστειτε το

Θύμα απάτης έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στα Ιωάννινα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους που της ανέφεραν ότι η κόρη της έπεσε από τις σκάλες και τραυματίστηκε και στη συνέχεια της ζήτησαν χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας!
Η ηλικιωμένη πανικοβλήθηκε και μην μπορώντας να σκεφτεί καθαρά παρέδωσε σε γυναίκα το ποσό των 1.950 ευρώ αλλά και πενήντα χρυσές λίρες.

Όταν κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνων ήταν ήδη αργά..
Το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της γυναίκας που παρέλαβε τα χρήματα και τις λίρες.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, πρόκειται για υπήκοο Ρουμανίας η οποία είχε ρόλο… εισπράκτορα για τους επιτήδειους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Με αφορμή παρόμοια με το παραπάνω περιστατικά, όπου επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αποσπούν χρηματικά ποσά, με συχνότερα θύματα τους ηλικιωμένους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι σας,
να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει,
επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...