Καταγγελίες ΠΕΝΕΝ για μη καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού σε ναυτεργάτες

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε νέες σοβαρές καταγγελίες για το επίδομα ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι ναυτεργάτες, προχώρησε η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ.

Όπως αναφέρει η καταβολή του επιδόματος για τους ναυτεργάτες που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τους μήνες Ιούλη – Αύγουστο – Σεπτέμβρη για μια φορά ακόμα έχει «σκαλώσει» στις «καλένδες της γραφειοκρατίας και της κυβερνητικής πολιτικής» με αποτέλεσμα μέχρι χθες να μην έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα 534 ευρώ που αντιστοιχούν κατά μήνα. 

Για τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη, όπως τονίζει, ούτε λόγος να γίνεται αφού ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες των ναυτιλιακών εταιρειών προς τα λιμεναρχεία και το ΝΑΤ.

Από τον έλεγχο που έκανε η ΠΕΝΕΝ διαπίστωσε ότι μέχρι χθες (Τρίτη) το μεσημέρι ο αριθμός των ναυτεργατών που έχουν αποσταλεί από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, με σκοπό σήμερα να πιστωθούν σε αυτούς τα 534 ευρώ, ανέρχονται μόνο σε 180 άτομα δικαιούχους του επιδόματος, ενώ πιο σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός αυτών που σύμφωνα με το ΝΑΤ θα έχουν αποσταλεί στον Οίκο Ναύτη έως την Τετάρτη ώστε να τους χορηγηθεί το ειδικό επίδομα.

Στο μεταξύ η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι επικρατεί πραγματικό κομφούζιο με τα στοιχεία των δικαιούχων ναυτεργατών που αφορούν το ίδιο επίδομα για τους μήνες Μάη – Ιούνη 2020, που εδώ οι ευθύνες συγκεκριμένων εταιρειών είναι σοβαρότατες αφού διαπιστώνεται ότι από τη μια είχαν τους ναυτεργάτες σε αναστολή εργασίας και από την άλλη κατέθεταν στοιχεία για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών. 

Αυτή η διαδικασία όπως προκύπτει αφορά και τους επόμενους μήνες. Τέλος, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Οίκου Ναύτη όσες εκκρεμότητες τακτοποιηθούν και αποσταλούν στις υπηρεσίες τους έως και την Πέμπτη θα προωθηθούν τα χρήματα σε αυτούς πριν από τα Χριστούγεννα.
 

Πηγή
Author: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...