Κατηγορίες κατά του πρώην Αυστριακού Προέδρου Κουρτς ότι παραπλάνησε επιτροπή έρευνας

Μοιραστειτε το

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς κατηγορήθηκε για ψευδείς δηλώσεις σε κοινοβουλευτική έρευνα για έναν σκάνδαλο που ανέτρεψε την πρώτη κυβέρνησή του, δήλωσαν οι εισαγγελείς σήμερα.
Στο κρατικό δικαστήριο της Βιέννης κατατέθηκε κατηγορητήριο κατά του Κούρτς, του πρώην επικεφαλής του προσωπικού του, Μπέρνχαρντ Μπονέλι, και ενός άλλου προσώπου αγνώστου ταυτότητας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία που ερευνά υποθέσεις διαφθοράς. Το δικαστήριο είπε ότι ο Κούρτς θα δικαστεί στις 18 Οκτωβρίου.
Οι κατηγορίες προκύπτουν από έρευνα που ξεκίνησε το 2021, όταν ο Κούρτς ήταν ακόμα καγκελάριος. Επικεντρώνεται στη μαρτυρία του σε μια κοινοβουλευτική έρευνα που επικεντρώθηκε σε υποθετική διαφθορά στην πρώτη του κυβέρνηση, έναν συνασπισμό με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας που κατέρρευσε το 2019.
Ο Κουρτς προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση, μετά την προβολή ενός βίντεο που δείχνει τον αντικαγκελάριο και την ηγέτη του Κόμματος Ελευθερίας εκείνη την εποχή, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, να κάνουν χάρες σε έναν υποτιθέμενο Ρώσο επενδυτή.
Στην υπόθεση διαφθοράς, ο Κουρτς κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του στη σύσταση μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, της OeBAG, η οποία διαχειρίζεται τον ρόλο του κράτους σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Κοινό όραμα και πνεύμα συνεργασίας – Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Η συνεργασία και η σύμπνοια των επιχειρηματικών φορέων, αποτελεί...