Κλειστά σχολεία και στην Πετρούπολη αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω καύσωνα – Ποια θα λειτουργήσουν

Μοιραστειτε το

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πετρούπολης λόγω καύσωνα 

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Πετρούπολης, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω καύσωνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται, «λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά».

Ο Δήμος ενημερώνει ότι «οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά».
«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μη μετατοπίζουν την ευθύνη τους στους Δήμους.

Η ύπαρξη παλιών σχολικών κτιρίων, κοντέινερ, η έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρησή και τον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό τους εκθέτει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε καιρικά φαινόμενα. Αιτούμαστε έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο μας για τη θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ανακοινώσει σήμερα τη δυνατότητα λήψης έκτακτων γονικών αδειών για όλους τους γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής», καταλήγει η ανακοινωση του δήμου Πετρούπολης.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...