Κορονοϊός – Γρίπη: Σήμερα η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις μάσκες σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία

Μοιραστειτε το

Σήμερα η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για μάσκες σε κλειστούς χώρους και νοσοκομεία

Σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ τις συστάσεις αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα λόγω της κυκλοφορίας του κορονοϊου και άλλων ιογενών λοιμώξεων σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζήτησε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου την επιδημιολογική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική διασπορά στην κοινότητα του κορονοϊού, αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Οι ειδικοί προτείνουν τα κλασικά «όπλα» που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε να προστατευθούμε από την covid-19. Αυτά είναι ο εμβολιασμός έναντι της covid-19, η έγκυρη χρήση αντιικών φαρμάκων, η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Οι επιστήμονες αναμένουν περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία και για την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, μέλη της επιτροπής ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, αλλά συστήνεται σε χώρους με συγχρωτισμό. Σχετικά με τα νοσοκομεία, η επιτροπή δεν προτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας ούτε κάνει σύσταση. Υπενθυμίζει ότι υπάρχει παλιά σύσταση στα νοσοκομεία και οι επιτροπές λοιμώξεων μπορούν να επαναφέρουν τη χρήση της ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, είτε στο νοσοκομείο, είτε τη γενικότερη. Το μέτρο θα αφορά εργαζόμενους στα νοσοκομεία, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τους επιστήμονες, ήταν τα χαμηλά ποσοστά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...