Κριτική από την αντιπολίτευση για το κυβερνητικό «χάιδεμα» στην Εκκλησία

Μοιραστειτε το

Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλεκτική της επιείκεια απέναντι στην Εκκλησία και τις απαιτήσεις της, εξαπολύει σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, ειδικά μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κόσμο να συνωστίζεται εντός κι εκτός ναών, ενώ κάποιοι ιερείς προχώρησαν και στον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων, παρά τα όσα ρητά προέβλεπε η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.  

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Επί Ν.Δ. αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

Με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ δήλωσε: «Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη, ο λαός μας να σταθεί όρθιος και δυνατός! Το φωτεινό μέλλον θα έρθει με την οργάνωση της πάλης, με την κοινωνική συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα κοινωνία, στην οποία θα βρουν ικανοποίηση οι σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, παραυρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Εύχομαι ο θεός να φωτίσει όλους τους Έλληνες και κυρίως την κυβέρνηση» και σχολίασε δηκτικά ότι «το περίεργο για την κυβέρνηση είναι ότι στα λεωφορεία στα τρένα, στα ρεβεγιόν στο Ντουμπάι, στο εφετείο και στο πολυτεχνείο «δεν κολλάει», αλλά στην εκκλησία «κολλάει». «Κατά την άποψή μου έχει πέσει και ιός Χριστιανοφοβίας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...