Κυβέρνηση σε αποδρομή, κοινωνία στα όριά της

Μοιραστειτε το

Με τον χειρότερο τρόπο έρχεται η αλλαγή χρονιάς για το Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση, στη σκιά της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, βάζει απανωτά αυτογκόλ, προκαλώντας αγανάκτηση στους κουρασμένους από τις συνεχείς δοκιμασίες πολίτες.

Ανακοινώσεις από το πουθενά

Αποκορύφωμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού ήταν η σημερινή, αιφνιδιαστική ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων lockdown από τον Στέλιο Πέτσα, ως νέα ομολογία αποτυχίας στην διαχείριση της πανδημίας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, η απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας επανέρχεται στις 9 το βράδυ με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Λουκέτο μπαίνει και στα καταστήματα που άνοιξαν με τη μέθοδο του click away, αλλά και σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ, ενώ όλα είχαν ανοίξει την περίοδο των εορτών, δίνοντας μια ανάσα, έστω και μικρή, στους επιχειρηματίες. 

Ενδεικτικό είναι άλλωστε, το γεγονός ότι μόλις σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης άφηνε ανοιχτό παράθυρο για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ζώνες, κάτι που αναγκάστηκε να πάρει πίσω πανηγυρικά αργότερα. 

Εμπαιγμός για τα σχολεία και άδειασμα της επιτροπής

Στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για «αποφάσεις Μητσοτάκη» υπήρξε και αναφορά πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται και με στόχο να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες στις 11 Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις αυτές, όμως αφήνουν την αίσθηση μεγαλοπρεπούς αδειάσματος προς την Επιτροπή Επιδημιολόγων, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα.

Για το θέμα, άλλωστε, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι, όπως καταγράφηκε και από το γεγονός ότι στην τελευταίας σύσκεψη με τη Νίκη Κεραμέως δεν υπήρξε συμφωνία.

Άλλωστε, ένα κρίσιμο στοιχείο για το άνοιγμα των σχολείων και την οικονομίας είναι να αποτυπωθεί η εικόνα των κρουσμάτων μετά την μεγαλύτερη κινητικότητα της εορταστικής περιόδου, κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ από την επόμενη εβδομάδα.

Το αλαλούμ με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σίριαλ με τα εμβόλια που προορίζονται για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, το οποίο έρχεται στη συνέχεια του φιάσκου με την έφοδο των «αρίστων» στα εμβόλια, την οποία και αναγκάστηκε να σταματήσει ο πρωθυπουργός μετά τις αντιδράσεις.

Από την παραμονή Πρωτοχρονιάς υπάρχει πλήθος καταγγελιών από υγειονομικούς και σωματεία για αναβολές στον εμβολιασμό εκατοντάδων γιατρών και νοσηλευτών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Πυρά εκτόξευσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς έως και σήμερα οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Η κυβέρνηση απάντησε καθυστερημένα και με μισόλογα, μέσω του γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριου Θεμιστοκλέους, όμως έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διαψεύδουν την… απόπειρα διάψευσης.

Λαός και… Ντουμπάι

Όλα αυτά σε μια ημέρα κατά την οποία οι πολίτες, που άκουγαν προ ημερών τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απειλεί με αστυνομικές εφόδους σε σπίτια, παρακολουθούν άναυδοι προκλητικές φωτογραφίες προνομιούχων Ελλήνων που βρέθηκαν στο Ντουμπάι να συμμετέχουν σε ξέφρενα πάρτι χωρίς τα παραμικρά μέτρα προστασίας.

Και η κυβερνητική απάντηση σε αυτό είναι οι διαρροές που κυκλοφόρησαν από το απόγευμα και αναφέρουν ότι θα αυξηθούν τα rapid test και οι διαδικασίες καραντίνας για όσους επιστρέφουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επόμενο τρικ ο ανασχηματισμός

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τη χώρα να κοντεύει να σπάσει το φράγμα των 5.000 νεκρών από την πανδημία, καταγράφει πως η πραγματικότητα έχει διαψεύσει πλήρως το επικοινωνιακό σόου περί αριστείας και αποτελεσματικού επιτελικού κράτους, με τον ανασχηματισμό να φαντάζει το επόμενο χαρτί του Μαξίμου ως ακόμη μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα πάλι «με εντολή Κυριάκου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...