Κυβερνητικές «νάρκες» στο μέτωπο απέναντι στη Τουρκία για μία «χούφτα» ψήφους, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων δεν μπορεί να υπάρξουν «ναι μεν, αλλά». Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει αταλάντευτη απέναντι στην ανοιχτά επιθετική ρητορική της Άγκυρας.

Έγινε, άλλωστε, ξεκάθαρο από την πρόσφατη δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός από το Σύμη, αλλά και από την ανάρτηση που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Πέμπτης, στα τουρκικά, στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την έντονη ενόχληση τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι τους, αλλά και απέναντι σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με απλά λόγια, θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει πολιτικά στον διχασμό σε μία δύσκολη συγκυρία, με σκοπό να συσπειρώσει γύρω του τις ακροδεξιές ψήφους που έλαβε το 2019, στον απόηχο της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ακράδαντα πως η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης διπλωματικής κίνησης για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές, καθώς από τη μέρα εκείνη και μετά, το κυβερνών κόμμα μετατράπηκε σε φανατικό υποστηρικτή των «Πρεσπών».

Τονίζουν, επίσης, ότι είναι αυταπόδεικτο και φάνηκε και από την τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε με θέρμη για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και κυρίως των Σκοπίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει τα ίδια παιχνίδια που έπαιξε η Νέα Δημοκρατία στα εθνικά θέματα, τονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενοι στη στάση που κρατάει το κόμμα τους απέναντι στην Τουρκία.

Όμως, εκτιμούν ότι η κυβερνητική πλευρά δεν έβαλε μυαλό από το μάθημα των «Πρεσπών» και εξακολουθεί να επενδύει στον διχασμό με στόχο να αποκομίσει κάποια μικρά εκλογικά οφέλη. Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύουν την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την οποία ακολούθησε και ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η μεθόδευση δημιουργίας διχαστικού κλίματος κ αναζήτησης εξιλαστήριων “ενόχων” υπονομεύει την αναγκαία εθνική ενότητα», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

Και όλα αυτά συνέβησαν, όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην αποκαλυφθούν στον ελληνικό λαό οι ποσότητες πυρομαχικών και όπλων που έστειλε η κυβέρνηση στο καθεστώς του Κιέβου – τα οποία βέβαια γνωρίζουν όλοι στο ΝΑΤΟ, ανάμεσα τους φυσικά και η Τουρκία, αλλά έχουν δημοσιευτεί και αναλυτικά από την κυβέρνηση Ζελένσκι.

Και αν προς τις τουρκικές προκλήσεις η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πορευτεί σε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, δεν σημαίνει ότι θα δώσει «λευκή επιταγή» στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία θεωρεί επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση για «παθητική πολιτική του δεδομένου συμμάχου», καθώς η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη πρωτοβουλία για τη Λιβύη, που οργανώνει η Ιταλία στις 22/6, στην οποία εκτός από τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Αίγυπτο προσκλήθηκε και η «απομονωμένη» Τουρκία.

Μάλιστα, υπενθυμίζουν με νόημα ότι η χώρα μας είχε παραβρεθεί σε ανάλογη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί το 2018, στο Παλέρμο, για το ίδιο πάντα ζήτημα, διερωτώμενοι «γιατί τώρα απουσιάζει»;

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...