«Κόλαση» στην Κηφισιά από τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Οι εκρήξεις και οι τοξικοί καπνοί

Μοιραστειτε το

Συναγερμός στα Βόρεια Προάστια για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο με μαγειρικά σκεύη στην Κηφισιά – Ήχησε το 112 – Προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι για τους κινδύνους από τους τοξικούς καπνούς

«Κόλαση» επί γης στην Κηφισιά με εργοστάσιο να τυλίγεται στις φλόγες λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Δήμος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) κι αμέσως μετά προκλήθηκε πυρκαγιά.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Photo 2/4

Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Photo 3/4

Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Photo 4/4

Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Το εργοστάσιο ανήκει στον επιχειρηματία Βασίλη Παλαμίδη, σύζυγο της πνευμονολόγου Μίνας Γκάγκα. Ο ίδιος ενημέρωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν βρισκόταν μέσα στο εργοστάσιο και κανένας δεν τραυματίστηκε.
Το Newsbomb.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς ακούγοντας και βλέποντας τις τρομακτικές εκρήξεις.

Δήμαρχος Κηφισιάς στο Newsbomb.gr: «Η πυρκαγιά θα κρατήσει αρκετές ώρες»
Για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κηφισιά μίλησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Ξυπολιτάς στο Newsbomb.gr
«Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 3:30. Στείλαμε τους Πυροσβέστες μας, εθελοντές με δύο πυροσβεστικά, παράλληλα στείλαμε τρεις υδροφόρες από τον Δήμο, οι οποίες κάνουν ανεφοδιασμό. Η φωτια θα κρατήσει αρκετές ώρες γιατί καίνε πλαστικά. Αν δεν αλλάξει ο αέρας θα καταφέρουν να την σβήσουνε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Φωτιά στην Κηφισιά: Πνευμονολόγος Κατσαούνου στο Newsbomb.gr
Εξαιτίας της έκρηξης που ξέσπασε πριν από λίγο σε εργοστάσιο με μαγειρικά σκεύη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον ουρανό ένα τεράστιο «μανιτάρι» καπνού, η πνευμονολόγος Παρασκευή Κατσαούνου προχώρησε σε συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.
Ειδικότερα, η πνευμονολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου συστήνει στους πολίτες που κατοικούν ή που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο να μείνουν μέσα στα σπίτια τους διατηρώντας τα παράθυρα κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, διότι λόγω του αέρα, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η πορεία του πυκνού καπνού.
Σύμφωνα με την κ. Κατσαούνου η έκθεση σε καπνό, ο οποίος έχει προκληθεί από φωτιά σε μεταλλικά και πλαστικά είδη, είναι πολύ πιθανόν να αποφέρει οξεία βλάβη του αναπνευστικού.
Παράλληλα, η ίδια συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όσους πολίτες αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στο σημείο του εργοστασίου καθώς και στις γύρω περιοχές. Πρόκειται για τις μάσκες σαν αυτές που χρησιμοποιούσαν οι πολίτες κατά την περίοδο του κορονοϊού.
Επειδή όμως, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στους γύρω δρόμους, η κ. Κατσαούνου συνέστησε να μείνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους και με κλειστά τα παράθυρα. Αν χρειάζεται, τότε ας θέσουν σε λειτουργία το A/C των ΙΧ καθώς αυτά φέρουν ειδικά φίλτρα που προστατεύουν αρκετά τους οδηγούς από την τοξικότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Κλείνοντας, να αναφερθεί πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες, 1 ελικόπτερο Ericson, δύο υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...