Λευτέρης Γιοβανίδης: «…το δικό μας αντίδοτο στην παύση και την σιωπή»

Μοιραστειτε το

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΔΘΠ) σε πείσμα της πρωτόγνωρης εποχής που ζει η χώρα και κυρίως λόγω του πλήγματος που έχει δεχθεί ο κλάδος του πολιτισμού από την πανδημία, καλεί τους καλλιτέχνες, μέσα από τη νέα δράση με τίτλο «Μετακίνηση 7»,  να βγουν στην πόλη και να δραστηριοποιηθούν, να συνεχίσουν να ψάχνουν, να δημιουργούν, να ονειρεύονται και να κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα. 

Λίγες ημέρες πριν από τον ερχομό του 2021, οι δημιουργοί που συνεργάζονται με το ΔΘΠ, περπατούν στην Αθήνα, «συνομιλούν» μαζί της και μοιράζονται τις σκέψεις του μυαλού και τις ανησυχίες τους. Η προετοιμασία, η δουλειά, η έμπνευση είναι μόνο μερικά από τα θέματα που συζητούν οι άνθρωποι του θεάτρου, καθώς ο χώρος παραμένει κλειστός.

Λευτέρης Γιοβανίδης – Μανώλης Μαυροματάκης 

Μετά την πρώτη διαδρομή με τον Σίμο Κακάλα, σειρά έχουν ο  Λευτέρης Γιοβανίδης και Μανώλης Μαυροματάκης για το έργο του Δημητρίου Βικέλα  «Λουκής Λάρας», που παρουσιάζεται στο www.dithepi.gr.
Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ. Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ Λευτέρης Γιοβανίδης μάς είπε για τη νέα δράση:

«Το  ΔΘΠ, μέσα σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, προσπαθεί να παραμείνει ενεργό. Ξεκινάμε μια νέα δράση με τίτλο “Μετακίνηση 7”. Μια δράση που έχει εμπνευστεί και εκφράζει αυτό που ζούμε σήμερα. Η πόλη γίνεται η σκηνή. Καλούμε όλους τους σκηνοθέτες που συνεργαζόμαστε φέτος μαζί τους και τους βγάζουμε στην πόλη. Τους προκαλούμε να μας μιλήσουν και να μάθουμε πώς βιώνουν αυτοί, ως καλλιτέχνες, την καραντίνα και πώς επηρεάζεται η δημιουργικότητά τους από αυτήν.

Όλοι βρίσκονται σε περίοδο προβών, με αβέβαιο το πότε θα κάνουμε πρεμιέρες. Μια σειρά videoart που σκηνοθετεί ο Παντελής Μάκκας και  επιμελείται η Ζωή Χατζηαντωνίου. Η “Μετακίνηση 7” είναι το δικό μας αντίδοτο στην παύση και την σιωπή. Επίσης, χορεύουμε στους άδειους δρόμους του Πειραιά, μια δράση που επιμελείται η χορογράφος Πατρίσια Απέργη και σκηνοθετεί ο Νίκος Βλασόπουλος, όπου διαβάζουμε αγαπημένα διηγήματα …

VAGELIS POULIS

 Μανώλης Μαυροματάκης 

 Η Ιστοσελίδα του ΔΘΠ είναι ο τόπος επικοινωνίας και σύνδεσής μας με το κοινό. Από το www.dithepi.gr θα παρουσιαστούν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας. Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, κινηματογράφος, μουσική -συμβάλλοντας κι εμείς στην ψυχαγωγία των μικρών αλλά και των μεγάλων μας φίλων. Μένουμε ενεργοί και με αισιοδοξία και δύναμη σας στέλνουμε όλη την θετική μας ενέργεια με την ελπίδα να συναντηθούμε το συντομότερο».

Μετά την πρώτη προβολή –που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου, το θέμα παραμένει διαθέσιμο στο  www.dithepi.gr

Ακολουθούν

15 Δεκεμβρίου: Τάκης Τζαμαργιάς

22 Δεκεμβρίου: Ζωή Χατζηαντωνίου

29 Δεκεμβρίου: Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς

5 Ιανουαρίου: Άντζελα Μπρούσκου

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...