«Μέτωπο» κατά Μητσοτάκη επιδιώκει ο Κασσελάκης, αλλά η «ψυχή» του ανοίγει με τον Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Να παρουσιαστεί ως ο αδιαμφισβήτητος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελακης, επιμένοντας στην πολιτική αντιπαράθεση με όρους «Άγριας Δύσης», παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ωστόσο, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει «μέτωπο» με τον πρωθυπουργό η -κατά δήλωση του- «ψυχή» του, Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας νέο γύρο εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν μήνα πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός, από τη Γερμανία, άφησε και πάλι αιχμές εναντίον του διαδόχου του, αναφερόμενος σε πολιτικούς που έχουν ως μόνο στόχο να γίνουν viral.

«Στέφανος εναντίον Κυριάκου»

Από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε ως «κομήτης» στην πολιτική ζωή της χώρας, ο Στέφανος Κασσελάκης υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα. Ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν τεκμηρίωσε ποτέ το πως θα το κάνει, οδηγώντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και πολιτικούς αναλυτές στο να τον κατηγορήσουν για «μεσσιανισμό» και για πολιτική αντιπαράθεση με όρους «Άγριας Δύσης», χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Εν μέρει, φαίνεται να δικαιώνονται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, στην εποχή Κασσελάκη, ταυτίζονται σχεδόν στα πάντα. Τουλάχιστον, στα ζητήματα στρατηγικής σημασίας. Επομένως, από τη στιγμή που πραγματικό πολιτικό διακύβευμα δεν υπάρχει, είναι λογικό η σύγκρουση να μεταφέρεται σε προσωπικό επίπεδο.

«Στέφανος εναντίον Κυριάκου, καθαρότητα και ηθική έναντι της διαφθοράς» λένε χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, συνοψίζοντας την στρατηγική της μονομέτωπης -στην ουσία- εκστρατείας εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Με βασικό επιχείρημα το «γιατί μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις για καλύτερη ζωή», οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν πως αξιοποιεί στο έπακρο το δυνατό του «χαρτί». Δηλαδή τη λεγόμενη «αδιαμεσολάβητη σχέση του με τον κόσμο», αναδεικνύοντας παράλληλα τις πολιτικές του θέσεις και αυτό που αναφέρουν ως το νέο μοντέλο πολιτικής.

Τι περιλαμβάνει αυτό; Την πλήρη «εξαΰλωση» του κομματικού μηχανισμού, την «αποψίλωση» των οργανώσεων και των οργάνων του κόμματος. Με απλά λόγια, κάθε μορφή λογοδοσίας του προέδρου.

Στη θέση τους δημιουργείται μια παντελώς απρόσωπη, ψηφιακή πλατφόρμα. Εκεί, θα μπορούν οι πολίτες και τα «άυλα» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να γράφουν καταγγελίες και εμπειρίες.

Σαν να τηλεφωνούν σε παρακμιακές τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του ‘90. Καμιά συζήτηση, καμιά συμμετοχή στην κομματική ζωή. Καμιά δυνατότητα να ασκήσουν κριτική ή να παράξουν πολιτική, τα μέλη. Μόνο να χειροκροτούν.

Ο Πολάκης χτυπά τον Τσίπρα

Και ενώ στην Κουμουνδούρου επικρατούσε «παγωμάρα» από την τοποθέτηση Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» και το δημόσιο άδειασμα που επιφύλασσαν για τον πρόεδρο τους οι Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Βασιλειάδης, ακολούθησε και άλλο «χτύπημα» που διαταράσσει την «εύθραυστη» εσωκομματική «εκεχειρία».

Ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca, ξεσπάθωσε κατά πάντων, δηλώνοντας «δικαιωμένος» για τη στάση που κράτησε την περίοδο της πανδημίας. Ωστόσο, τα «πυρά» του δεν στόχευσαν μόνο την κυβέρνηση και τους πρώην συντρόφους του, που αποχώρησαν από το «κουφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας τη Νέα Αριστερά.

Στο στόχαστρο του, έβαλε για πολλοστή φορά τον άνθρωπο που τον ευεργέτησε όσο κανένας άλλος. Τον Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το τεράστιο λάθος που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν τον έστειλε εκτός κόμματος τις πάμπολλες φορές που τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

«Δυστυχώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά τότε δεν με άκουσε! (…) Γιατί και ο Τσίπρας πίστευε πως υπάρχει “καθαρή επιστήμη” που πρέπει να την ακολουθούμε πιστά όλοι και να “βάζουμε πλάτη” και όχι κατευθυνόμενη γνώση από το κέρδος των πολυεθνικών του φαρμάκου!», ανέφερε ο Χανιώτης βουλευτής, ανάμεσα σε άλλα.

Το θέμα, όμως, εδώ, δεν είναι η ουσία των όσων ισχυρίστηκε ο Πολάκης εκείνη την εποχή -που σε αρκετά είχε δίκιο-, αλλά η πολιτική αχαριστία που τον διακατέχει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Καρφιά» Τσίπρα κατά Κασσελάκη

Αιχμηρές αναφορές που αγγίζουν σε μεγάλο βαθμό και τον διάδοχο του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο ετήσιο συνέδριο EuroJam 2024, το οποίο διεξάγεται με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης από την οργάνωση Tu was für Europa («Κάνε κάτι για την Ευρώπη»).

Όπως είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, «πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική. Ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών. Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και την πολιτική πιο κοντά στους πολίτες».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...