Μηταράκης: «Πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι ΠτΔ»

Μοιραστειτε το

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, Νότης Μηταράκης, στάθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σημερινή (16/06) συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός έκανε έναν πάρα πολύ καλό ανασχηματισμό. Επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέφλους, τον κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι.

Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι Υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο Πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της κυβέρνησης».

Για τους λόγους που οδήγησαν στο ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές, ο κ. Μηταράκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Ανήκω σε αυτούς που δεν ψήφισαν τον νόμο, όπως ξέρετε».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης επεσήμανε, με αφορμή την ένταξη πολιτικών προσώπων που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο στο κυβερνητικό σχήμα, πως «ο Πρωθυπουργός σεβάστηκε απολύτως τις απόψεις όλων των βουλευτών. Αυτό που είπε ότι σέβομαι τις απόψεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το έδειξε στην πράξη.

Η Νέα Δημοκρατία, και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη, άνοιξε την αποδοχή του κόμματος σε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που έφτασε και στα όρια της κεντροαριστεράς, και αυτό έδωσε το 41%».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...