Μονοφάτσι Ηρακλείου: Εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα σε μέλη οικογενειών – Aσφυκτικές πιέσεις για σασμό

Μοιραστειτε το

Σασμός: Μεγάλος αναβρασμός φέρεται να επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Μονοφάτσι Ηρακλείου καθώς το κλίμα ανάμεσα σε μέλη συγκεκριμένων οικογενειών περιγράφεται ως  «εκρηκτικό»

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην περιοχή έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί σε σπίτια και μάντρες τα οποία ωστόσο δεν έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία. Πρόσωπα της περιοχής που έχουν γνώση της κατάστασης που επικρατεί υποστηρίζουν ότι το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικογένειες που συνδέονται με βασικούς εμπλεκόμενους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης με τη γνωστή διαδικασία του «σασμού». Έχουν πέσει πάνω πολλοί «μεσίτες» για να γίνει συντεκνιά ανάμεσα σε δύο οικογένειες από διαφορετικά χωριά του Μονοφατσίου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σημειώνεται, το περασμένο βράδυ (23/4) οι οικογένειες έδωσαν τα χέρια και έγινε σασμός που επισφραγίστηκε με την υπόσχεση συντεκνιάς, ωστόσο την ίδια στιγμή άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νύχτα κάποιοι «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ασημίου. Το εν λόγω περιστατικό ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από την Ασφάλεια Ηρακλείου καθώς ενδέχεται να σχετίζεται με το όλο κλίμα.
Ελεύθερος ο 27χρονος για το μπαλοτάρισμα στον επεισοδιακό σασμό του Λασιθίου

Στο μεταξύ, σε άλλη περίπτωση που σημειώθηκε στο Λασίθι ο σασμός ήταν επειδοσιακός και θα μείνει αξέχαστος σε όσους συμμετείχαν στην περιβόητη μάζωξη.

Οι οικοδεσπότες πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν τους «μεσίτες», όπως υποστηρίζεται, όμως τελικά η κατάσταση εκτροχιάστηκε με αφορμή το θέμα της συντεκνιάς και την άρνηση της μίας πλευράς να την αποδεχθεί αφού είχε δώσει λόγο σε άλλον για τη βάπτιση, όπως τουλάχιστον αναφέρεται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε χαμός, έπεσε ξύλο, εκσφενδονίζονταν πιάτα και στο τέλος έπεσε και μία «μπαλοθιά» που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί με σκάγια στην πτέρνα ένας 28χρονος. Πάντως ο 27χρονος κατηγορούμενος, μέλος της οικογένειας που ανέλαβε να κάνει τον «σασμό», αφέθηκε ελεύθερος χθες μετά την απολογία του. Στον 27χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν επιβλήθηκαν όροι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...