Νέα μετωπική Κασσελάκη με τη «φρουρά Τσίπρα» για την κάλυψη Πολάκη

Μοιραστειτε το

Νέοι τριγμοί έχουν προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την…κάλυψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Παύλο Πολάκη παρά την διαγραφή του, κάτι που προκαλεί σύγκρουση με την λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα».

Ναι, μεν αλλά για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έκανε ένα βήμα πίσω μετά τις αντιδράσεις και τους τριγμούς που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η διαγραφή του Χανιώτη βουλευτή, Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να μαζέψει τη ζημιά σε όσους διαμαρτύρονται για την απόφαση αυτή, υπερασπιζόμενος το έργο Πολάκη αλλά όχι την κοινοβουλευτική του παρουσία, πατώντας ουσιαστικά σε δυο βάρκες και έστρεψε ξανά τα πυρά του σε εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε μετωπική με την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και τα στελέχη των «87» που ζητούν να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη διαγραφή του και από το κόμμα.

Σύμφωνα με το OPEN, η λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για γελοιοποίηση!

Τι ανέφερε ο Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται πως χθες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε τα εξής:

«Επειδή βλέπω διαρροές για «μισές» και «ολόκληρες» διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής. Συμπεριφοράς, μέσα σε ένα Κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλιστεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μας πλασάρει αστική ευγένεια όσο συγκαλύπτει εγκλήματα και κρύβει σκάνδαλα. Που μας κουνά το δάκτυλο όσο κρατά Βουλευτή κάποιον που δεν μπορεί ούτε καν να με αναγνωρίσει ως άνδρα – και με αυτόν τον τρόπο πληγώνει χιλιάδες συμπολίτες μας» σημείωσε.

«Κι όσο επίσης κρατά Βουλευτή κάποιον που δηλώνει ότι «το θηλυκό είναι για να τίκτει» – και με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει τους μισούς πολίτες της χώρας μας. Και αυτούς τους κρατά ο Πρωθυπουργός, διότι φοβάται τη δεξιά του πτέρυγα που τον ελέγχει», ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά όμως επιχείρησε να μαζέψει τη δυσαρέσκεια από την αποπομπή τονίζοντας πως «ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Όσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα»

Ζαχαριάδης: Ο Πολάκης δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε μέσω του Αθήνα 9,84 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι τάσσεται «υπέρ των καθαρών λύσεων», και πρόσθεσε ότι «τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι και πολιτικά ζητήματα», εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο Παύλος Πολάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τόνο ότι «με τον τρόπο που πολιτεύεται κομματικά και πολιτικά ο κ. Πολάκης, δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας δε, την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης , σημείωσε: «Πολλές φορές, στην πολιτική, βρίσκεσαι μπροστά σε δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις αλλά πρέπει να είσαι σαφής και καθαρός. Τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι ζητήματα πολιτικής. Αν δεν πάρουμε καθαρές αποφάσεις σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γελοιοποίησης του χώρου. Έθεσε κανείς εν αμφιβόλω την προσφορά Πολάκη σε μια σειρά από ζητήματα; Προφανώς, όμως, δεν έχει προσφέρει μόνο ο κ. Πολάκης. Χιλιάδες αγωνιστές, μέλη του κόμματος έχουν ανιδιοτελή προσφορά. Δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα συνέδριο και πρέπει να πάρει αποφάσεις που αφορούν τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τη λειτουργία του και να απαντήσει στο ερώτημα τι είδους κόμμα θέλει να είναι. Αν θέλει να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που να ενώνει, να συνθέτει να έχει προτάσεις, διεισδυτικό λόγο και να κατακτά τα μεγάλα ακροατήρια ή αν θα επιλέξει να είναι ένα κόμμα που θα υβρίζει και θα μαλώνει με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Πολάκης. Ένα τέτοιο κόμμα, προφανώς δεν μπορεί να είναι κυβερνητικό. Προσωπικά, κάτι τέτοιο δεν με αφορά».

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μια συγγνώμη στην κ. Λινού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει ως κόμμα, μια μεγάλη συγνώμη στην Αθηνά Λινού.Την επομένη της διαγραφής του, ο κ. Πολάκης, βγήκε και αναφέρθηκε σε εκείνη λέγοντας ότι το κλάμα της ήταν στημένο και υποκριτικό και δεν έχει βγει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις».

«Να συζητήσουμε το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος»

«Το κρίσιμο ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε τον Οκτώβριο στο συνέδριό μας και για το οποίο πρέπει να δεσμευτεί η σημερινή ηγεσία, είναι το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος. Θα αδικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν μπαίναμε σε μια συζήτηση για πρόσωπα και όχι για την πολιτική κατεύθυνση ή για τις πολιτικές συμπεριφορές. Πρέπει να τεθούν επί τάπητος τα επιμέρους ζητήματα γιατί εκεί χάσαμε, εκεί συρρικνωθήκαμε, εκεί έχουμε πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...