Νέα υπηρεσία στην Αστυνομία: Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Μοιραστειτε το

Επίσημα και με τη βούλα η νεα υπηρεσία στην αστυνομία : Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Συστάθηκε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Στην Δι.Δ.Α.Π. υπάγονται απευθείας, ως προς το ειδικό αντικείμενο της επιχειρησιακής τους αποστολής, τα Τμήματα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών που λειτουργούν στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με εξαίρεση το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών και Στρατηγικής Οργανωμένου Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του αντίστοιχου Γραφείου του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Τα Τμήματα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών δραστηριοποιούνται στη συλλογή και επιχειρησιακή διαχείριση πληροφοριών στις περιοχές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, αντίστοιχα, και έχουν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

H Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.) εδρεύει στην Αττική και η τοπική της αρμοδιότητα εκτείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχει διοικητική αυτοτέλεια και υπάγεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εποπτεύεται, συντονίζεται, κατευθύνεται και ελέγχεται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Δ.Α.Ο.Ε. στην περιοχή που έχει δικαιοδοσία ασκεί τις αρμοδιότητες αστυνομίας δημόσιας ασφάλειας, αναφορικά με σοβαρά και οργανωμένα ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες...