Νίκος Αναδιώτης στην πρώτη συνέντευξη ως ευρωβουλευτής: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι για την Ελλάδα»

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Αναδιώτης είναι πλέον Ευρωβουλευτής – Οι θέσεις του για το Ευρωκοινοβούλιο, το μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά

Ο Νίκος Αναδιώτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος από το κόμμα της Νίκης, που εξελέγη Ευρωβουλευτής το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου.

Ο ηθοποιός και πλέον Ευρωβουλευτής ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για τις απόψεις που πρεσβεύει αλλά και τη θέση που θα έχει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν θέλω να είμαι των ακρών», ανέφερε αρχικά θέλοντας να κατατάξει τον εαυτό του στον χώρο της δεξιάς.

«Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως θεωρώ και για την ετεροφυλοφιλική πράξη. Εγώ σε αυτό πιστεύω. Αμάρτανα. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο. Κι εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός. Δεν είναι η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και χειρότερες», απάντησε αρχικά σε ερώτηση για το αν έχει κάνει αμαρτίες.

Όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει τι θα κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο απάντησε ξεκάθαρα:

«Θέλει τώρα να μάθει πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο. Ξέρει κάποιος που δεν έχει πάει εκεί πώς λειτουργεί; Στη θεωρία όλοι μπορούμε να απαντήσουμε. Ούτε την οδό δεν ξέρω. Θα έπρεπε; Δε μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα τι έχω να προσφέρω στην Ευρωβουλή. Θα ήταν ένα ψέμα. Ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τη Νίκη, ήταν για να βοηθήσω το ίδιο το κίνημα πρωτίστως. Χωρίς να βάλω σαν προτεραιότητα το δικό μου πρόσωπο να φτάσει στις Βρυξέλλες. Ήμουν εξ αρχής ξεκάθαρος σε αυτήν την τοποθέτησή μου. Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι. Δεν μου αρέσει η μοναξιά, θα προτιμούσα να έχουν βγει δύο ονόματα από το ψηφοδέλτιο. Ας ήταν ένας άλλος με έναν άλλο».

Για το ποιον τομέα θα θέλει να βοηθήσει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε «Σίγουρα τα πολιτιστικά. Μπορώ να τα υπηρετήσω καλύτερα αλλά και εθνικά και οικονομικά. Σίγουρα να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα εθνικά θέματα, η οικονομία φυσικά που ταλανίζει όλους και όσον αφορά εμένα είναι ο πολιτισμός. Ο αθλητισμός πάει καλά από μόνος του, άλλα μας καίνε.»

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε πώς: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι για την Ελλάδα. Να γίνει σωστός έλεγχος στα σύνορα. Το πώς ο Έλληνας θα νιώθει πιο ασφαλής. Το λιμενικό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Εκεί πρέπει να γίνονται τα αυστηρά κριτήρια τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους.»

Τέλος ως προς τα Ελληνοτουρκικά είπε: «Ως προς τα Ελληνοτουρκικά λέμε ναι στον διάλογο. Πρέπει να γίνεται κάθε 15 μέρες η επικοινωνία;»

Νίκος Αναδιώτης στο Newsbomb.gr: «Γιατί αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ και να αγωνιστώ»

«Δεν είμαστε κόμμα, αλλά κίνημα με βάση της αρχές της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού. Κοιτάμε μπροστά, ούτε δεξιά ούτε αριστερά και καμαρώνουμε που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ενώ ο κάθε ένας από τους υποψηφίους διακρίνεται στον κλάδο του, από όλους τους χώρους. Με έπεισε η καθαρή προσπάθεια».

Με αυτά τα λόγια εξηγεί την επιλογή του να συστρατευθεί με το κόμμα της Νίκης, ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στο στούντιο του Newsbomb.gr.

Ο Νίκος Αναδιώτης, εξήγησε παράλληλα για ποιον λόγο θεώρησε προσωπικό του χρέος και υποχρέωση να «σηκωθεί από τον καναπέ του» προκειμένου να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον, όπως αναφέρει, για τα παιδιά του και την ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας ότι «Αυτές οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα και την Ευρώπη – από τις αποφάσεις μου θα καθοριστεί αν θα αφανιστούμε ή όχι».

«Μας ενδιαφέρει να ακουστεί η απλή λογική του Έλληνα, διότι μας έχουν καταντήσει να ψιθυρίζουμε τα αυτονόητα. Ως πότε, είπα στη γυναίκα μου, θα σχολιάζουμε στον καναπέ όλα αυτά που γίνονται στην κοινωνία και φέραμε τα παιδιά μας; Πρέπει να αγωνιστούμε, εγώ αποφάσισα να αγωνιστώ κι ας πέσω όρθιος», υπογραμμίζει.

Όσον αφορά στα όσα ενοχλούν τον δημοφιλή ηθοποιό, μεταξύ άλλων αναφέρει τη Woke Ατζέντα, καθώς «είναι λίγοι αυτοί που την πρεσβεύουν ωστόσο φαίνεται ότι έχουν…. ντουντούκα» ενώ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημειώνει:

«Τα ομόφυλα ζευγάρια είχαν όλα τα δικαιώματα στην κοινωνία, τίποτε δεν στερούνται. Τι παραπάνω προσδοκούν και τι πραγματικά προσφέρει το νομοσχέδιο; Ξεκάθαρα αυτό που ήθελαν ήταν να μεγαλώνουν παιδιά – εμένα αυτό με όμως βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δηλαδή κάνουμε τις γυναίκες σκεύη, να πληρώνονται και να γεννάνε», αναρωτιέται.

Σε περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο Νίκος Αναδιώτης ξεκαθαρίζει ότι από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, «δεν θα κάνουμε κατήχηση σε κανέναν, ωστόσο θα είμαστε πιστοί σε αυτό που πιστεύουμε και θα είμαστε έντιμοι και καθαροί».

Ο πολιτισμός, δε, που είναι ο τομέας του, τον έχει «απογοητεύσει» σχετικά με τα ήθη που προβάλλονται, ενώ τον θεωρεί ως έναν πολύ σημαντικό τομέα, ικανό να διαμορφώσει τις κοινωνίες.

«Ο Πολιτισμός με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ, δεν είναι καθόλου κάτι ελαφρύ. Επηρεάζει και καθορίζει τα ήθη της κοινωνίας. Για αυτό και εγώ λέω πολλές φορές όχι σε κάποια σίριαλ – γιατί αυτά που με βάζουν να παίζω είναι εντελώς ανήθικα. Κι έχω να απολογηθώ στα δυο μου παιδιά, για ότι κάνω. Το τι προάγουμε όμως στον πολιτισμό, το βλέπουμε αύριο στην κοινωνία».

Και εξηγεί:

«Η σειρά Άγιος Παϊσιος και η ταινία Άγιος Νεκτάριος έσπασαν τα ταμεία και τα ρεκόρ τηλεθέασης. Γιατί δεν επαναλαμβάνονται τέτοιες σειρές, αφού είναι τόσο επιτυχημένες εμπορικά; Κι επιχειρηματικά να το δεις, είναι πολύ περίεργο που δεν βλέπουμε τέτοιες παραγωγές… Αν είχαμε περισσότερες, θα βλέπαμε ορατό θετικό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας»…

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...