«Να μην κοπεί πουθενά το ρεύμα» – «Ισπανική» επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Την έντονη οργή της Κουμουνδούρου εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου έχει προκαλέσει η έγκριση της εξαίρεσης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από την Κομισιόν

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την «ατολμία» που δείχνει στην αντιμετώπιση των υπερβολικών αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και ειδικά στο ηλεκτρικό ρεύμα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, που την κατηγορεί για «πλάτες» στα καρτέλ της ενέργειας, σε αντίθεση με τις κινήσεις των κυβερνήσεων Ισπανίας και Πορτογαλίας που ανακοίνωσες μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή τις καταγγελίες συνδικαλιστών της ΔΕΗ για 500 διακοπές ρεύματος ανά εικοσιτετράωρο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει μέσω δήλωσης του Νάσου Ηλιόπουλου να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διακοπές και «οι πολίτες πληρώνουν τη ρήτρα Μητσοτάκη και την έπαυλη Στάσση».

Την έντονη οργή της Κουμουνδούρου εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου έχει προκαλέσει η έγκριση της εξαίρεσης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από την Κομισιόν, η οποία και δίνει τη δυνατότητα στις δύο χώρες της Ιβηρικής να καθορίσουν τις τιμές του ρεύματος στις αγορές τους, με βάση δική τους, εθνική πρόταση και τη μεταξύ τους συνεργασία, για τους επόμενους 12 μήνες.

«Ισπανία και Πορτογαλία συμφώνησαν πριν λίγες ώρες με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν τα ουρανοκατέβατα κέρδη στην αγορά ενέργειας και να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος, κατοικιών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υποβάλει αντίστοιχη πρόταση για την Ελλάδα, παρότι δικαιούται. Γιατί; Γιατί στηρίζει την αισχροκέρδεια!», σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Εδώ και αρκετούς μήνες η Κουμουνδούρου έχει χαράξει τη γραμμή της ευθείας σύνδεσης της κυβέρνησης με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποστηρίξει ότι οι πολίτες πληρώνουν τις αυξήσεις του Μητσοτάκη, που επί τις ουσίας αφήνει το καρτέλ της ενέργειας να «θησαυρίζει» σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Πλέον, η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δυναμώσει την επιχειρηματολογία του και να αυξήσει την πίεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, το οποίο κατηγορεί για «απάθεια» – στην καλύτερη περίπτωση.

Ηλιόπουλος: «Να μην κοπεί πουθενά το ρεύμα»

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ζητάει να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι οποίες αγγίζουν τις 500 σε καθημερινό επίπεδο σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

«Κάνεις δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής», διαμηνύει σε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση: «Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι».

«Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι.

Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος.

Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη -την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα goldenboys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έπαυλη του κύριου Στάσση.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος.

Κάνεις δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...