Νευρική κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ – Το «μαύρο χρήμα», οι σφοδρές αντιδράσεις και οι αποχωρήσεις

Μοιραστειτε το

Μέσω επιστολής προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας γνωστοποίησαν σήμερα (26/06) ότι αποχωρούν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη μία παρέμβαση για την ανασύνθεση του χώρου, απέναντι στη «μετάλλαξη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως υπογράμμισαν.

Τα τρία στελέχη υποστήριξαν ότι το κόμμα τους, αντί για την απαραίτητη μετεξέλιξη, έχει υποστεί μία «μετάλλαξη», ενώ, προσέθεσαν πως «για λόγους αξιοπρέπειας», δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι απέναντι στα όσα έγραψε προχθές (24/06) ο Στέφανος Κασσελάκης στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζοντας ως «άκομψο» το «δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» που χρησιμοποίησε.

Όλα αυτά, μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις τοποθετήσεις περί «μαύρου χρήματος» στο ταμείο του κόμματος, για τις οποίες μίλησαν σήμερα το πρωί (26/06) ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σημείωσε πως «παροτρύνω τους Στέφανο Κασσελάκη και Ευάγγελο Αποστολάκη να πάνε στον εισαγγελέα για τα “μαύρα” ταμεία, αν έχουν στοιχεία» αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη, που επεσήμανε ότι «αν έχουν στοιχεία, οφείλουν να τα παραδώσουν στη Δικαιοσύνη και εκείνη με τη σειρά της, να κάνει τη δουλειά της, όπως οφείλει».

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή»

Σήμερα, κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή», μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που την εκδίδει αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας.

Οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα», ζητώντας συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αν θέλουν “μαύρο” χρήμα, να εκλέξουν νέο Πρόεδρο»

Σε νέο «χτύπημα» στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει «μαύρα» χρήματα, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανατεθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος δεκαετίας.

Ακόμη, έκανε έμμεση αναφορά στο κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μονόδρομος. Μίλησε για δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν με μεγάλο συναισθηματικό κόστος και προειδοποίησε ότι «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν “μαύρο” χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...