Ξανθός: Ο Κασσελάκης ό,τι πιο μισαλλόδοξο και παλαιοκομματικό είχε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Οξύτατη επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Υγείας του κόμματος. 

Λάβρος με βαριές εκφράσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κασσελάκης και οι συν αυτώ, επιχειρούν την αποδόμηση και της προεδρίας Τσίπρα και επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία της κυβερνώσας Αριστεράς, της διακυβέρνησης Τσίπρα, της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερθεί στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως είναι η πρόθεση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει το κ. Τσακαλώτο αλλά τελικά χτυπάει και τον κ. Τσίπρα.

Οξύνοντας την επίθεση έτι περαιτέρω, ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε «γελοιότητα, η οποία εκτός από το ότι εκθέτει αυτούς που τη λένε, προσβάλλει βάναυσα και τον ίδιο τον Τσίπρα» τη θεωρία πως τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την έφτιαξε από μόνος του και χωρίς να ρωτάει κανέναν και εν αγνοία του πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, ζήτησε «να τελειώσει αυτή η ανοησία» κάνοντας λόγο για στοιχεία ρεβανσισμού και μισαλλοδοξίας.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι μαζί με ό, τι πιο μισαλλόδοξο, ρεβανσιστικό, πολιτικά αναχρονιστικό και παλαιοκομματικό είχε το κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για ανερμάτιστη ηγεσία, η οποία πλέον δεν πείθει κανέναν. «Δεν πείθει κατ αρχήν τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Γι αυτό και υπάρχει ένα ντόμινο αποχωρήσεων, το οποίο όπως βλέπετε είναι και πέραν των τάσεων και πέραν των ομαδοποιήσεων που υπήρχαν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ο κ. Ξανθός έκανε ξεκάθαρα λόγο για πολιτικό κενό, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποαριστεροποιείται και μετατοπίζεται δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, το οποίο μπορεί να καλυφθεί από έναν φορέα ο οποίος θα έχει ως πρόταγμα του τις αρχές και τις αξίες της ριζοσπαστικής ανανεωτικής αριστεράς, της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, τονίζοντας πως «αυτό θα φανεί στην πορεία των πραγμάτων και στη διαμόρφωση του κλίματος και στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...