Οι σπιτικές κονσέρβες και ο κίνδυνος αλλαντίασης | in.gr

Μοιραστειτε το

Η αλλαντίαση, η ασθένεια που στέρησε τη ζωή της 32χρονης Ελληνίδας ενώ παραθέριζε στο Μπορντό, είναι σπάνια πλην όμως ιδιαίτερα απειλητική και προκαλείται από ένα από τα πιο ισχυρά, γνωστά δηλητήρια: την αλλαντοτοξίνη (ή αλλαντική τοξίνη).
Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την αλλαντίαση με έτοιμα, κατά κανόνα κονσερβοποιημένα, προϊόντα, οι ειδικοί εθιστούν την προσοχή καθώς οι σπιτικές κονσέρβες (με τουρσί, παστό ψάρι κ.ο.κ.) είναι εξίσου επικίνδυνες.

Οι λόγοι που οι σπιτικές κονσέρβες μπορεί να κρύβουν κινδύνους, χωρίς όμως αυτοί να γίνονται αντιληπτοί, είναι ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να δουν, να μυρίσουν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...