Ο Ανδρουλάκης και οι πρόωρες εκλογές – Πώς βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ

Μοιραστειτε το

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη

Από την πρώτη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στον ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν με ανακούφιση την εκλογή του. Ο βασικός λόγος ήταν ότι ηττήθηκε ο εκφραστής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως alter ego του Άδωνη Γεωργιάδη.

Επομένως, υπήρχαν, πλέον, οι αντικειμενικές δυνατότητες για να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, που ήταν απαραίτητος για να διατηρηθεί «ζωντανή» η πιθανότητα σχηματισμού προοδευτικής διακυβέρνησης από το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής, που αποτελεί τον διακηρυγμένο στόχο της Κουμουνδούρου.

Έκτοτε, πάντως, δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Τουλάχιστον όχι επίσημα, αν και από τις δύο πλευρές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε καν κάποιο ανεπίσημο κανάλι επικοινωνίας. Ο βασικός λόγος φαίνεται ότι είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και η καχυποψία από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, που δεν βλέπει με πολύ καλό μάτι την «επίθεση φιλίας» που δέχεται τους τελευταίους μήνες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα σημεία τριβής που είχαν δημιουργηθεί, ήταν η απροθυμία του Νίκου Ανδρουλάκη να ζητήσει εκλογές. Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όποιος δεν ζητάει εκλογές σήμερα, επιθυμεί στην πραγματικότητα την παραμονή της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση, στην εξουσία. Επί της ουσίας, «φωτογράφιζαν» τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πλέον, όμως, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν, καθώς από τον Βόλο, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε και εκείνος με τη σειρά του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Στην Κουμουνδούρου άκουσαν τα λόγια του Ανδρουλάκη με ικανοποίηση. Όπως εκτιμούν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε αυτή την αλλαγή στάσης λόγω της δημοσκοπικής πίεσης που έχει αρχίσει να δέχεται.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τα λεγόμενα του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού θεωρούν ότι μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, πιστεύουν ότι όσο η Χαριλάου Τρικούπη χαράζει πορεία μακριά από την Πειραιώς, τόσο αυξάνονται η πιθανότητες να οδηγηθούμε στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με υπομονή. Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει διαρκώς τις προτάσεις του προς το Κίνημα Αλλαγής, από το οποία ζητάει να τοποθετηθεί επί προγραμματικής βάσης. Όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσπαθεί να σπρώξει την κατάσταση στα άκρα. Πιέζει, όσο πρέπει και στην πραγματικότητα δεν περιμένει κάποια επίσημη τοποθέτηση άμεσα από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα θα κριθούν στην πρώτη κάλπη. Αν οι πολίτες επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτο κόμμα και δώσουν και στο ΚΙΝΑΛ ένα ποσοστό που θα σημαίνει κυβερνητική εντολή, τότε δύσκολα πιστεύουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα αρνηθεί μία τέτοια προοπτική, παίρνοντας πάνω της τον «μουτζούρη» για την παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...