Ο Μπάιντεν «απελευθερώνει» 1 εκ. βαρέλια βενζίνης σε μια προσπάθεια να ρίξει την τιμή της

Μοιραστειτε το

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε, σήμερα, ότι απελευθερώνει 1 εκατομμύριο βαρέλια βενζίνης από ένα βορειοανατολικό απόθεμα που δημιουργήθηκε μετά την υπερθύελλα Sandy σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές στην αντλία αυτό το καλοκαίρι.
Η πώληση, από τοποθεσίες αποθήκευσης στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Μέιν, θα κατανεμηθεί σε προσαυξήσεις των 100.000 βαρελιών κάθε φορά. Η προσέγγιση θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών που διασφαλίζει ότι η βενζίνη μπορεί να εισρεύσει στους τοπικούς λιανοπωλητές πριν από τις διακοπές της 4ης Ιουλίου και να πωληθεί σε ανταγωνιστικές τιμές, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας.
Η κίνηση αποσκοπεί να βοηθήσει στο «χαμηλότερο κόστος για τις αμερικανικές οικογένειες και τους καταναλωτές», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Οι τιμές του φυσικού αερίου κατά μέσο όρο περίπου 3,60 $ ανά γαλόνι σε εθνικό επίπεδο από την Τρίτη, αυξημένες κατά 6 σεντς από ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την AAA.
Η αξιοποίηση των αποθεμάτων βενζίνης είναι μία από τις λίγες ενέργειες που μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος μόνος του για να προσπαθήσει να ελέγξει τον πληθωρισμό, μια υποχρέωση για το εκλογικό έτος για το κόμμα που έχει τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.
«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χά …
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...