Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη «μάχη» της καθημερινότητας

Μοιραστειτε το

Μπορεί όλοι στην Κουμουνδούρου να προετοιμάζονται πυρετωδώς για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απομένουν λιγότερες από 72 ώρες για να ανοίξει η «αυλαία» του με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αφήσουν στην άκρη τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Η ακρίβεια σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η πανδημία παραμένει παρούσα παρά το «μακιγιάζ» που επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η κυβερνητική ανικανότητα σε επί μέρους τομείς, όπως για παράδειγμα το σύστημα απονομής συντάξεων, μετατρέπει τη ζωή των πολιτών σε καθημερινό «Γολγοθά».

Αυτή είναι πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τα όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην επαναπαυτούν αυτές τις ημέρες που κυριαρχεί η συζήτηση για το Συνέδριο και να ασχολούνται εντατικά και με τις πολιτικές χρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Στόχος δεν είναι άλλος, παρά να συνεχιστεί η ασφυκτική πίεση προς την πλευρά του Μαξίμου, που με τις επιλογές του έχει πολλαπλασιάσει τις συνέπειες από τις συνεχείς κρίσεις, επιφέροντας καθημερινά ακόμα πιο μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες, που βλέπουν να συρρικνώνεται καθημερινά το εισόδημα τους.

Και πάνω σε αυτό, δηλαδή στις κυβερνητικές ευθύνες για την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα στην Ελλάδα, επιμένουν ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια, θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής επιλογής η μη ενίσχυση των πολιτών.

«Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχουν δυνατότητες. Η προοδευτική κυβέρνηση Πορτογαλίας σχεδιάζει έλεγχο τιμών σε ενέργεια+τρόφιμα για να βάλει φρένο σε ακρίβεια. Η ΝΔ ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Χαρίτσης, αναρτώντας μία είδηση για το πως η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα στην Πορτογαλία, σχεδιάζει να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, είναι ο μεγάλος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει οι βάσεις του να μπουν στο Συνέδριο του κόμματος, έτσι ώστε με βάση αυτό, να απευθυνθούν στους πολίτες στις επόμενες εκλογές για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...