Ο Χόρχε Σαμπάολι στο τιμόνι της Μαρσέιγ

Μοιραστειτε το

Η Ολιμπίκ Μαρσέιγ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χόρχε Σαμπάολι στη θέση του προπονητή, ενώ ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της, Φρανκ ΜακΚορτ, απομάκρυνε και τον πρόεδρο του συλλόγου, προβιβάζοντας στη θέση τον μέχρι σήμερα γενικό διευθυντή, Πάμπλο Λονγκόρια.

Ο Αργεντινός προπονητής υπέγραψε με τους «Φωκαείς» ως τον Ιούνιο του 2023 και έρχεται, σε ηλικία 60 ετών, να αντικαταστήσει τον Νάσερ Λαργκέ, ο οποίος ήταν υπηρεσιακός από τότε που αποχώρησε ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, στις 2 Φεβρουαρίου.

Στόχος είναι να βγάλει τη Μαρσέιγ στην Ευρώπη, αλλά τον περιμένει πολύ δύσκολη δουλειά σε ένα απαιτητικό και σύνθετο περιβάλλον, μετά την ανοιχτή σύγκρουση των σκληροπυρηνικών οπαδών και της διοίκησης της ομάδας της Μασσαλίας.

Ο Σαμπάολι θα κάνει μια δεύτερη προσπάθεια στην Ευρώπη. Η πρώτη έγινε στη Σεβίλλη, στη διάρκεια της σεζόν 2016-2017. Οι Ανδαλουσιανοί τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στη La Liga, αλλά αποκλείστηκαν από τη Λέστερ στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σαμπάολι είχε κάνει προηγουμένως όνομα μέσα από τις εμπειρίες του στο Περού, τον Ισημερινό και ειδικά στο τιμόνι της Εθνικής Χιλής (2012-2016).

Μαζί του, η Χιλή μπορεί να καυχηθεί ότι νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, και ότι αργότερα ώθησε τη Βραζιλία ως τα πέναλτι, στην ίδια διοργάνωση.

Υπό την καθοδήγησή του, η Χιλή κατάκτησε το Copa América το 2015, επικρατώντας της Αργεντινής στον τελικό. Αποτελέσματα που αποκτήθηκαν χάρη σε σαφείς αρχές: ένταση, επιθετικότητα, υψηλή πίεση, επιθυμία δημιουργίας και «ασφυξίας» του αντιπάλου.

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...