Πάνω από το 40% των Ισπανών θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Μοιραστειτε το

Βαρκελώνη, Λας Ράμπλας

AP Photo/Emilio Morenatti

Διαρκώς αυξάνεται το ποσοστό των Ισπανών που είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν εναντίον της ασθένειας Covid-19 καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση, ξεπέρασαν το 40%, έναντι 37% πριν από ένα μήνα. Την ίδια ώρα, αυτοί που λένε ότι θα περιμένουν πριν αποφασίσουν έπεσαν στο 28% έναντι 47% στην προηγούμενη μέτρηση.

Στη έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), από 1 έως 9 Δεκεμβρίου σε δείγμα 3.800 πολιτών, το 16,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν αν το εμβόλιο «έχει διαβεβαιώσεις, αν έχει δοκιμαστεί, αν είναι αξιόπιστο».

Καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε την έγκρισή της σήμερα για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί απόψε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ισπανία αναμένει να ξεκινήσει την εθελοντική εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου και να καλύψει έως 20 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

Η Ισπανία έχει πληγεί πολύ σκληρά από την πανδημία στην Ευρώπη, με τον αριθμό των θανάτων έως την Παρασκευή να έχει φτάσει τους 48.926, ενώ οι μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας είναι 1.797.236.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...