Παραμένει το μυστήριο με την έκρηξη τροχόσπιτου στο Νάσβιλ των ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

Πιθανόν να υπάρχει ένας νεκρός στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που εξερράγη ανήμερα τα Χριστούγεννα στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί, εξαιτίας της οποίας έχουν τραυματιστεί ελαφρά τρεις άνθρωποι. Μέχρι στιγμής, άγνωστες παραμένουν οι πραγματικές συνθήκες του συμβάντος.

Η έκρηξη σημειώθηκε έπειτα από επαναλαμβανόμενη προειδοποίηση που ακουγόταν με γυναικεία φωνή από μεγάφωνο που ήταν τοποθετημένο στο όχημα. Η φωνή που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή έλεγε ότι στο τροχόσπιτο ήταν τοποθετημένη βόμβα, ακολούθησε αντίστροφη μέτρηση περίπου 15 λεπτών και στις στις 06:30 (τοπική ώρα· 14:30 ώρα Ελλάδας) εξερράγη. Η αστυνομία έχει φτάσει στο σημείο λίγη ώρα νωρίτερα, καθώς είχε δεχθεί κλήσεις ότι ακούγονταν πυροβολισμοί ενώ ομάδα πυροτεχνουργών ήταν καθ’ οδόν όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Paul Zinken/dpa via AP

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτός από τους τρεις τραυματισμούς, εκτεταμένες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων γύρω από το σημείο. Παράθυρα σε πολλά διαμερίσματα, καταστήματα τα γραφεία έσπασαν, ενώ συντρίμμια —γυαλιά, κλαδιά δέντρων, τούβλα…— σκορπίστηκαν στο έδαφος, αγωγοί νερού έσπασαν, αυτοκίνητα σταθμευμένα στην περιοχή υπέστησαν ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς. Αργά τη νύχτα της Παρασκευής (πρωινές ώρες Σαββάτου στην Ελλάδα) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε «πιθανόν» ανθρώπινα λείψανα κοντά στον τόπο της έκρηξης. Από την αρχή η αστυνομία μιλούσε για «εσκεμμένη ενέργεια», χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Η αστυνομία του Νάσβιλ εξακολουθεί να αγνοεί έως τώρα αν βρισκόταν κάποιος μέσα στο τροχόσπιτο την ώρα της έκρηξης, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που ειδικεύεται στα όπλα και στα εκρηκτικά (ATF).

Η ανατίναξη ακούστηκε σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων και η εμπορική συνοικία της πόλης αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Paul Zinken/dpa via AP

Ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν την περιοχή χωρίς πάντως να εντοπιστούν άλλα εκρηκτικά και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ντον Άαρον, το κίνητρο της ενέργειας αποτελεί προς το παρόν μυστήριο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν ξέρουμε αν ήταν σύμπτωση» το ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε έξω από κτίριο της AT&T.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας τηλεφωνίας και οι υπηρεσίες της αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο Νάσβιλ, σύμφωνα με την ίδια. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης διέκοψε προσωρινά τις πτήσεις λόγω «προβλημάτων στις τηλεπικοινωνίες» που προκλήθηκαν λόγω της έκρηξης.

Ανακοινώσεις για το συμβάν εξέδωσαν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους τραυματιοφορείς που επενέβησαν και «προσεύχεται για τους τραυματίες» αλλά και ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ εύχονται στους τραυματίες «ταχεία ανάρρωση» και ευχαριστούν τα μέλη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών που επενέβησαν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...