ΠΑΣΟΚ: Δυσφορία στελεχών για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και… μηνύματα στον Ανδρουλάκη

Μοιραστειτε το

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι και το καλύτερο των ευρωεκλογών

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα ποσοστά των ευρωεκλογών», λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών. Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναφέρει πριν από τις ευρωεκλογές ότι θα ήταν πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερνε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι και το καλύτερο. Κι αυτό γιατί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, δεν κατάφερε να εκλεγεί. Μάλιστα, αρκετά στελέχη δεν έκρυβαν την πικρία τους, τονίζοντας ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2019, το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 436.726 ψήφους και ποσοστό 7,72%. Τώρα, παρά την αισθητή υποχώρηση (σε ψήφους) τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ελάχιστες ψήφους προσέλκυσε από αυτούς, λαμβάνοντας μόλις 60.000 ψήφους παραπάνω από ότι το 2019. Αλλά λόγο αποχής, με τις 497.054 ψήφους αύξησε αριθμητικά τα ποσοστά του στο 12,83%.

Είναι χαρακτηριστικές μάλιστα οι αντιδράσεις κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακόμη και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Γερουλάνος: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα ποσοστά»

Ο Παύλος Γερουλάνος, αφού επισήμανε την τεράστια αποχή, στα όρια του επικίνδυνου, και τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Κωνσταντινόπουλος: Θα τα αξιολογήσουμε όλα

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση», ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός ούτε προοδευτικός, είναι κάτι διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσω αυτού», σημείωσε. «Θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα», είπε με νόημα σε διαδοχικές συνεντεύξεις του.

Γιαννακοπούλου: Θα τα συζητήσουμε όλα στα όργανα

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα πως «για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση και αποτίμηση πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει και ο στόχος που είχαμε, και ο πρόεδρός μας και εμείς, είναι ότι θέλαμε να είχαμε τη δεύτερη θέση και ισχυροποίηση του ποσοστού μας. Όσον αφορά το ζήτημα της δεύτερης θέσης, δυστυχώς, είναι κάτι που δεν επετεύχθη. Όσον αφορά την ισχυροποίηση του ποσοστού μας, έχουμε μια σταθεροποίηση και μία άνοδο, έστω και αν είναι μικρή».

Η κυρία Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι «είτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και όλα τα δημοκρατικά, οφείλουν να συζητήσουν. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο, ποια ήταν η στρατηγική μας».

Ερωτηθείσα για το εάν τίθεται ζήτημα αρχηγού, η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολίασε: «Όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Θα τα συζητήσουμε στα όργανα».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...