ΠΑΣΟΚ: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Ανδρουλάκη

Μοιραστειτε το

Σήμερα – εκτός απροόπτου – ανοίγει τα χαρτιά του ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΕΡΤNews και την Τετάρτη συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα, ενώ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στελεχών που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών, αλλα και εκείνων που επιμένουν στην τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη τα πράγματα δεν είναι εύκολα και οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρχε πολύ καιρό πριν, αλλά ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλο Γερουλάνο, και κλιμακώθηκε με την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με την οποία ζητεί ανάδειξη αρχηγού εντός του 2024 και γίνεται ακόμη πιο έντονη κάθε ημέρα που περνά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένος σκέφτεται να αιφνιδιάσει και να πάει σε εκλογές ακόμη και εντός του Ιουλίου, αναθεωρώντας την αρχική του στάση για τήρηση του καταστατικού χρονοδιαγράμματος, τον Οκτώβριο του 2025. Ο ίδιος ισχυρίζεται σε συνομιλητές του οτι οι κάλπες δεν θα δώσουν διέξοδο διότι υπάρχει κόπωση του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ και υπάρχει κίνδυνος για μικρή συμμετοχή.

Από την άλλη μεριά αν δεν υπάρξει αποσυμπίεση η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ θα χτυπήσει κόκκινο.

Την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη. Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας που έχει ξεκινήσει για τα καλά τα τελευταία 24ωρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να απαντήσει σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας. Ο ίδιος δέχεται εισηγήσεις για εσωκομματικές εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις οπότε παραμένει άγνωστο τι θα κάνει τελικά. Κάποια στελέχη προτείνουν την συμβιβαστική λύση οι εσωκομματικές διαδικασίες να δρομολογηθούν προς τα τέλη του χρόνου.

Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου.

Μέσα σε όλα ηχηρή ήταν και η παρέμβαση του νυν δημάρχου Αθηναίων. Το παρών στις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την ευρύτερη Κεντροαριστερά, έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αν και αποφεύγει να δηλώσει ρητά ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζει: «… το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. Δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών».

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων, καθώς οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ήδη έτοιμοι και είχαν αποφασίσει να κάνουν την κίνησή τους και να αμφισβητήσουν την ηγεσία του κόμματος, εκ των προτέρων και εφόσον οι συνθήκες το επέτρεπαν. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα της κάλπης που προκάλεσαν την αμφισβήτηση του Ν. Ανδρουλάκη.

Ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν ότι ο σημερινός πρόεδρος έχει δυναμική πρωθυπουργού, ούτε του ανθρώπου που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που κάποιοι αρνούνται να δουν κατάματα.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...