ΠΑΣΟΚ: Ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους Ανδρουλάκης-αμφισβητίες – Η μεγάλη μέρα και τα στρατόπεδα

Μοιραστειτε το

Έφτασε η ώρα για το επικείμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τέλος της εβδομάδας στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με όσους τον αμφισβητούν και δεδομένων των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται παραμένοντας με την πλάτη στον τοίχο, θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το τι θα πράξει το επόμενο διάστημα.

Στο παρασκήνιο οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ είναι πυρετώδεις και τα στρατόπεδα ανασυντάσσονται ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Παπανδρέου Μιχάλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης και Μιχάλης Κατρίνης έχουν ανοιχτά ταχθεί υπέρ της άμεσης προσφυγής σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου.

Πρόσωπο κλειδί όπως όλα δείχνουν είναι ο Χάρης Δούκας o οποίος ήδη έχει τοποθετηθεί δημόσια και αναμένεται στην Kεντρική Eπιτροπή να ζητήσει άμεση προσφυγή στην βάση.

O οδικός χάρτης του Νίκου Ανδρουλάκη

Κύκλοι προσκείμενοι στο Νίκο Ανδρουλάκη δηλώνουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να παρουσιάσει στην κεντρική επιτροπή ένα οδικό χάρτη, αλλά πιθανότατα δεν θα προτείνει άμεσα εσωκομματικές εκλογές. Κάτι τέτοιο όπως είναι αναμενόμενο θα προκαλέσει σύγκρουση με όσους τον αμφισβητούν και το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν οι τελευταίοι.

Το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι πολεμικό. Πάνω από τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα εξαπολύουν τα βέλη τους κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και θεωρούν ότι πρέπει το κόμμα να μπει σε καινούρια πορεία με την εκλογή νέου προέδρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτό με το οποίο επιχειρηματολογούν, όσοι επιδιώκουν να στηθούν εδώ και τώρα κάλπες για εκλογή προέδρου, είναι το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ο Ανδρουλάκης να κατορθώσει να υπερκεράσει τον Κασσελάκη και να νικήσει και τον Μητσοτάκη. Οι βαριές κουβέντες που έχουν ακουστεί και τα πυρά εκατέρωθεν, καθιστούν βέβαιο, ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα βγουν… τα μαχαίρια και μένει να αποδειχθεί ποιος θα είναι ο νικητής.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις των στελεχών

Η νευρικότητα πάντως που επικρατεί στα κομματικά επιτελεία της Κεντροαριστεράς μετά την εδώ και μέρες ανοιχτή συζήτηση για συμπράξεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.

Ειδικά μετά την δημοσκόπηση, η οποία εμφάνισε πρώτη επιλογή των πολιτών για να ηγηθεί σε ένα κοινό κεντροαριστερό σχήμα τον Αλέξη Τσίπρα, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να διαχειριστούν τα…απόνερα.

Χθες μάλιστα διαψεύστηκαν κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η διευθύντρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Έλενα Αναστασίου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ εντούτοις οι ζυμώσεις συνεχίζονται με ορίζοντα και την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα. Χθες με άρθρο-παρέμβαση ο Μιχάλης Κατρίνης διεμήνυσε ότι «υπάρχει λύση και πρέπει να προχωρήσουμε».

Απόστολος Πάνας: Να υπάρξει πολιτική ηρεμία

Ο Απόστολος Πάνας από το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε:

«Υπάρχει μια συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο αν υπάρξει διαδικασία και νωρίτερα. Το σοβαρό είναι ότι υπάρχει μια κοινή άποψη στην ρεαλιστική αποτίμηση, πως πρέπει να γίνουν πολιτικές και οργανωτικές αλλαγές. Υπάρχει μπροστά μας η Κεντρική Επιτροπή. Η ευθύνη ενός κόμματος είναι συλλογική, όπως και η επιτυχία, απλά υπάρχει μια αναλογικότητα ως προς την ηγετική ομάδα».

«Να υπάρξει πολιτική ηρεμία, υπάρχει το πολιτικό μήνυμα από το πολιτικό συμβούλιο και εισήγηση για πολιτικό συμβιβασμό για να πάμε πιο κάτω», τόνισε.

«Ο λαός θέλει να τα βρούμε σε πολιτικές, αν διαμορφωθεί το πολιτικό μέτωπο. Δεν θέλει συγκολλήσεις fast track», πρόσθεσε.

Παύλος Γερουλάνος: Αλλαγές με γοργούς ρυθμούς

Στο MEGA ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ των πρωτεργατών των αντιδράσεων στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, Παύλος Γερουλάνο, ζήτησε να γίνουν αλλαγές με γοργούς ρυθμούς.

«Να βάλουμε μπροστά τις μηχανές γρήγορα, έχουμε ελπίδες, αν δεν το κάνουμε εγκαίρως τότε ούτε με καινούριο αρχηγό θα μπορούμε», τόνισε κατά τα λοιπά για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Και να αλλάξουμε μόνο το πρόσωπο δεν θα πάρει το μήνυμα η κοινωνία, θέλει όραμα και ηγετική ομάδα», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...