ΠΑΣΟΚ: Οι εσωκομματικές εκλογές, η παρέμβαση Δούκα και οι δελφίνοι Ανδρουλάκη

Μοιραστειτε το

Την άμεση εκλογή αρχηγού από τη βάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος σημειώνει ότι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επιβάλλεται να ανασυνταχθεί», μετά την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και παρά την αύξηση των ποσοστών σε σύγκριση με τις περασμένες εθνικές εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ, από τις εκλογές του περυσινού Ιουνίου, έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλώς μία ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα “κάντε επιτέλους κάτι” έρχεται από παντού», επεσήμανε σε σημερινή (16/06) συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Ωστόσο, προς ώρας αποφεύγει να αναφερθεί στην πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές κάλπες. «Προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχθεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες», τόνισε επιπλέον.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα «σηκώσει» το γάντι;

Την προσεχή Τετάρτη (19/06), στις 12:00, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στο τέλος Ιουνίου πρόκειται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής φαίνεται να προσανατολίζεται στην απόφαση να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία (ακόμη και μέσα στον Ιούλιο), μετά την ομοβροντία «πυρών» εναντίον του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κοινή εκτίμηση των αξιωματούχων της Χαριλάου Τρικούπη είναι πως πρέπει να επισπεύσουν τις εσωκομματικές διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και το κόμμα να οδηγηθεί ενωμένο σε αυτές.

Πέραν του νυν επικεφαλής και του Χάρη Δούκα, ο Παύλος Γερουλάνος εξετάζει σοβαρά την προοπτική να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίστοιχες σκέψεις κάνει και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...