ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας επιταχύνει τις διαδικασίες – Άνοιξε πόλεμο με Ανδρουλάκη

Μοιραστειτε το

Πόλεμος ανακοινώσεων και non paper μεταξύ των επιτελείων του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων για κάλπες στις 3 και τις 10 Νοεμβρίου προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τονίζουν ότι «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα». Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή του κ. Δούκα όχι μόνο επιταχύνει τις διαδικασίες, αλλά φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος στις 30 Ιουνίου θα πρέπει λογικά να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν ότι «η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Η απάντηση Δούκα ήταν όπως λέμε… πληρωμένη: «σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

Το παρασκήνιο των συμμαχιών

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται το παζλ των διεκδικητών αρχίζει να ξεδιαλύνεται με τρεις βασικούς διεκδικητές: Ανδρουλάκης – Δούκας – Γερουλάνος. Ποιοι θα στηρίξουν τον Ανδρουλάκη είναι ένα ερώτημα. Ίσως ο Παύλος Χρηστίδης όπως ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Για τον Δούκα υπάρχουν συζητήσεις να κάνουν πίσω ορισμένοι που θα ήθελαν ενδεχομένως να κατέλθουν υποψήφιοι και να τον στηρίξουν.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, της Μιλένας Αποστολάκη, του Μιχάλη Κατρίνη και της κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου. Αφού δεν θέλει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και δεν θέλει τον κ. Ανδρουλάκη, είναι ένα ζήτημα ποιον θα στηρίξει; Ο Παύλος Γερουλάνος από την άλλη είναι μια περίπτωση μόνος του, «μοναχικός λύκος». Θα κατέβει μόνο για να μετρήσει τις δυνάμεις του για την επόμενη μέρα.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...