Περιοδείες ξεκινάει ο Τσίπρας – Φουλ επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη για τη πανδημία

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Από την Εύβοια ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας τις περιοδείες του επιχειρώντας άνοιγμα στην κοινωνία

Εξορμήσεις ανά την επικράτεια, με στόχο να βρεθεί κοντά στους πολίτες ξεκινάει από αυτή την εβδομάδα, με πρώτο σταθμό την Εύβοια, ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου σχεδιάζει έναν νέο γύρο επιθέσεων προς τη κυβέρνηση, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τη διαχείριση της πανδημίας και τα ελλιπή μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σεβόμενος απόλυτα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμήλωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στη κυβέρνηση.

Από σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει τα «νύχια» που «ακόνιζε» όλο αυτό το διάστημα, στοχεύοντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περιοδείες

Έχοντας μπει, πλέον, και επίσημα σε προσυνεδριακή τροχιά, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μην περιοριστεί η όλη διαδικασία μόνο μέσα στον κομματικό κύκλο, αλλά να εντάξει σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες μπορεί. Έτσι, από αυτή την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει έναν κύκλο περιοδειών ανά τη χώρα, με σκοπό να φέρει τις τοπικές κοινωνίες σε επαφή με το κόμμα, αλλά και τις προγραμματικές του θέσεις που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του.

Η επιλογή της Εύβοιας ως πρώτο σταθμό σε αυτή τη σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τυχαία δεν είναι. Το νησί βρέθηκε το καλοκαίρι στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ αμέσως μετά χτυπήθηκε από ισχυρές πλημμύρες, ως συνέπεια των όσων συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Παράλληλα, είναι μία εκλογική περιφέρεια όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατήρησε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Με αυτές τις περιοδείες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να τονώσει το ενδιαφέρων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- ενόψει των περιφερειακών συνδιασκέψεων που θα πραγματοποιηθούν από το κόμμα του το επόμενο διάστημα στις 13 περιφέρειες της χώρας, στον δρόμο προς το Συνέδριο.

Πανδημία

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες ότι «σφύριξε» τη «λήξη» της πανδημίας. Με απλά λόγια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε τα χέρια του «ψηλά», προσποιούμενο ότι όλα βαίνουν καλώς σε αυτό το μέτωπο, την ώρα που η χώρα «βράζει», τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως άλλωστε και οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι.

Το Σάββατο πραγματοποίησε παρέμβαση για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» αφήνοντας απροστάτευτη τη κοινωνία, αφήνοντας αιχμές για ακόμα μία φορά για τους σκοπούς που εξυπηρετεί η τοποθέτηση του Θάνου Πλέυρη στη θέση του υπουργού Υγείας.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτάει τη κυβέρνηση πως τα κατάφερε έτσι και είμαστε χειρότερα σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

«Γιατί με περισσότερες από 1.000 απώλειες μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων δημιουργώντας τάξεις με 29 παιδιά; Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός του 2022 έχει μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία κατά 900 εκατ.», ρώτησε το κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έτεινε για ακόμα μία φορά χείρα συναίνεσης προς τη κυβερνητική πλευρά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προτείνοντας να συσταθεί ένα ευέλικτο και ολιγομελές επιστημονικό σχήμα κοινής αποδοχής, που θα αναλάβει την επιστημονική αντιμετώπιση της δραματικής έξαρσης του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...