Πιο «πράσινα» και πιο υγιεινά τα φυτικά κρέατα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μοιραστειτε το

Aν και επισημαίνεται ότι ορισμένα επεξεργασμένα προϊόντα «εναλλακτικών πρωτεϊνών» έχουν υψηλά επίπεδα αλατιού, εντούτοις τα φυτικά κρέατα αποτελούν φιλική προς τον πλανήτη λύση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardianαπό περιβαλλοντική άποψη, η παραγωγή των υποκατάστατων κρέατος συνεπάγεται πολύ λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και πολύ λιγότερο νερό από εκείνη των κρεατοσκευασμάτων, σύμφωνα με το Ίδρυμα Τροφίμων.
Τα προϊόντα φυτοκού κρέατος έχουν επίσης καλές διατροφικές επιδόσεις σε σύγκριση με τα πραγματικά.

Περιέχουν λιγότερες θερμίδες, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και περι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Προ των πυλών η επέλαση του «Ιανού» – Πώς θα κινηθεί – Το καλό σενάριο | ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Χριστίνα Σούζη,...

Επενδύσεις 2 τρισ. δολαρίων για μια οικονομία μηδενικών εκπομπών CO2 | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρόσθετες επενδύσεις ενός με δύο τρισ. δολαρίων ετησίως προϋποθέτει...

Περιβαλλοντική ρύπανση: Αυξάνεται διαρκώς από το πλύσιμο συνθετικών ρούχων

Περίπου 176.500 μετρικοί τόνοι συνθετικών μικρο-ινών, κυρίως από πολυεστέρα...